banner
Özel

Gençler umreye uğurlandı

Aksaray’dan 8 öğrenci Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl ilkini düzenlediği gençlere yönelik ücretsiz umre yolculuğuna katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye genelinde düzenlediği proje ile ilgili bilgiler aktaran Aksaray Müftüsü Veysel..

Gençler umreye uğurlandı
banner

Aksaray’dan 8 öğrenci Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl ilkini düzenlediği gençlere yönelik ücretsiz umre yolculuğuna katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye genelinde düzenlediği proje ile ilgili bilgiler aktaran Aksaray Müftüsü Veysel Işıldar, “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen gençlere yönelik ‘Manevi yolculuk’ projesi bu yıl ilk kez uygulamaya koyuldu. Türkiye genelini kapsayan projede her ilin gelir nüfusuna göre bir kontenjan verildi. Bizlerle iletişim halinde olan, sahada güzel çalışmalar yapan, insanlarımıza dokunan başarılı gördüğümüz 8 öğrencimizi Aksaray’dan seçtik ve umreye gitmek üzere belirledik” dedi.

‘GENÇLERİMİZ KIBLEMİZİ, KABEMİZİ GÖRSÜNLER İSTEDİK’

Diyanet İşleri Başkanlığının genç yaşta umre ibadetini teşvik etmek amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdiğini aktaran Işıldar, “Umre kelimesi tamir etmek, yıpranan gönülleri tekrar gözden geçirmek ve onarmak, sağlıklı hale getirmektir. Umrenin diğer bir anlamı ömürden geliyor, yaşanabilir olmak anlamını da taşıyor. Bugün yaşadığımız toplumda genç, orta, yaşlı ve çocuk olmak üzere herkes bireyselleşmiş durumda. Bu yüzden bizim burada hedefimiz, gençliğin topluma karışması sosyalleşmesini sağlamaktır. Gençlerimiz kıblemizi, kabemizi görsünler istedik.  Bu açıdan Diyanet İşleri Başkanlığının taşra teşkilatı olarak bu misyon ve vizyon üzerinde çalışıyor ve gayret ediyoruz” diye konuştu. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası