Esnaf

İhracat kısıtlaması beyaz et fiyatlarını frenledi

Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre bütün ve parça dahil tavuk eti ihracatı 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda..

İhracat kısıtlaması beyaz et fiyatlarını frenledi
banner

Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre bütün ve parça dahil tavuk eti ihracatı 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırıldı.

Aksaray’da Bolu Kasabı İşletmecisi Celal Yerli konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Uzun yıllardır kasap sektöründe hizmet veren Yerli, “İhracat kısıtlamasının etkilerini kasaplar olarak hissetmeye başladık. Her gün artan tavuk fiyatları son birkaç gündür frenlenmiş durumda ve ileri vadede tavuk fiyatların düşmeye başlayacağını düşünüyorum. Şu an fiyatlar şu şekilde, tavuk kanadı 220 lira, parçalı but 110 lira, tavuk göğsü de 180 lira” dedi.

Havaların ısınmasına rağmen tavuk satışlarının düşük olduğunu belirten Yerli, “Havalar ısındı vatandaşlar artık yavaş yavaş pikniklere çıkmaya başladı fakat buna rağmen satışlarımız oldukça düşük. Fiyatlar yüksek vatandaşın alım gücü düşük, piyasalarda bir düşüş var uzun zamandır. Bakanlığımız getirmiş olduğu kısıtlamadan umutluyuz umuyoruz ki fiyatlar düşer ve vatandaşta biz kasaplarda rahat bir nefes alırız” diye konuştu. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası