Genel

İhtisaslaşma iki adımlı yeni bir boyuta evriliyor

Spor ve Sağlık Alanında İhtisas Üniversitesi olan Aksaray Üniversitesindeki (ASÜ) çalışmalar, temelde iki adımdan oluşan yeni bir boyuta evriliyor. Bu kapsamda bir yandan sanayicinin de işin merkezinde olduğu somut proje..

İhtisaslaşma iki adımlı yeni bir boyuta evriliyor
banner

Spor ve Sağlık Alanında İhtisas Üniversitesi olan Aksaray Üniversitesindeki (ASÜ) çalışmalar, temelde iki adımdan oluşan yeni bir boyuta evriliyor. Bu kapsamda bir yandan sanayicinin de işin merkezinde olduğu somut proje üretimlerine ağırlık verilecek, diğer yandan “Aksaray Üniversitesi Spor ve Sağlık Araştırmaları Dergisi” akademik bakımdan bir üst lige taşınacak.

SOMUT PROJE ÜRETİMİ AĞIRLIK KAZANACAK 

İhtisas alanına dair yeni stratejik kurgunun izah edildiği toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, ASÜ’yü diğer yükseköğretim kurumlarından farklılaştıran bu proje kapsamında yeni çalışmalar üretmenin gerekliliğine dikkat çekti. Göreve geldikten sonra bu alana ilişkin yapılabileceklerin değerlendirildiği pek çok toplantı ve görüşme yaptıklarını, bu görüşmelerin ortak paydasının somut proje üretimi olduğunu anlatan Rektör Arıbaş, “Yeni bir ekiple ve yeni bir stratejiyle yola devam ediyoruz. Çalışmalarımız temelde iki adımdan oluşan yeni bir boyuta evrilecek. Bunlardan ilki somut proje üretimlerini arttırmaktır. Bu da tüm akademik birimlerimizin katkılarıyla olabilir. Sanayicimizin de işin merkezinde olduğu, üretime dönük somut proje fikirlerine açığız. Diğer yandan Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörlüğümüzün ‘Aksaray Üniversitesi Spor ve Sağlık Araştırmaları Dergisi’ni akademik olarak bir üst lige taşıyacağız. Bu noktada da değerli akademisyenlerimizin yayın desteğine ihtiyacımız olacak” dedi. Rektör Arıbaş, alana katkı verebilecek tüm akademisyenlerle iş birliği içinde çalışmaya hazır olduklarını ve benzeri toplantılara, kapsamı genişleterek devam edeceklerini de söyledi.

ÖNCELİK EŞ FİNANSMAN PROJELERİNDE OLACAK

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak da toplantıda yaptığı konuşmada, yeni stratejinin yol haritasını belirlediklerini kaydetti. “Ne tür projeler öncelikli olarak desteklenecek? Neler yapılacak? Nasıl değerlendirilecek?” gibi süreçlerin bütününü kapsayan yol haritasının yeni fikirlerle geliştirileceğine dikkat çeken Prof. Çakmak, “İstişare içinde süreci yönetmek istiyoruz. Birimler bazında da proje önerileri almaya başlayacağız” dedi. Yeni sürecin yeni bir başlangıç anlamına geldiğini belirten ASÜ Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Bayraklı ise ihtisaslaşmanın sadece üniversitenin değil tüm şehrin ortak projesi olduğuna değindi. Şehrin farklı dinamiklerinin sürece dâhil edilmesi noktasında daha aktif çalışacaklarını ifade eden Bayraklı, “Özellikle somut ürüne yönelik projeleri öne çıkarmak istiyoruz. Sanayicimiz de işin merkezinde olacak. Gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Üniversite düzeyindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından, yeniden sanayicilerimizle buluşacağız. Önceliğimiz eş finansman projeleri olacak. Başarının el birliği ve birlikte çalışmayla geleceğine inanıyoruz. Sayın Rektörümüze bizlere sağladığı katkılar için çok teşekkür ediyoruz” dedi.Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Köse ve Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş ile farklı akademik birim yöneticileri iştirak etti.  (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası