banner
Eğitim

‘İnsanlık ağaç dikmenin ne olduğunu unuttu’

REKTÖR ŞAHİN, AKADEMİSYEN VE ÖĞRENCİLER BİR ARAYA GELEREK FİDAN DİKTİ Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüsün ağaçlandırılması ve daha yeşil bir görünüme kavuşturulması adına yürütülen çalışmaların belirli..

‘İnsanlık ağaç dikmenin ne olduğunu unuttu’
banner

REKTÖR ŞAHİN, AKADEMİSYEN VE ÖĞRENCİLER BİR ARAYA GELEREK FİDAN DİKTİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüsün ağaçlandırılması ve daha yeşil bir görünüme kavuşturulması adına yürütülen çalışmaların belirli bir program dâhilinde sürdüğünü söyledi. İslami İlimler Fakültesi’nin çevresi Rektör Şahin’in, akademisyenlerin ve öğrencilerin katıldığı mini bir törenle ağaçlandırıldı. Çeşitli türlerde 50 fidanın toprakla buluşturulduğu etkinlikte konuşan ASÜ Rektörü, tarihsel süreçte insanlığın ağaç, meyve, sebze dikmek ve yetiştirmek gibi tarımsal faaliyetlerle iç içe yaşadığını, 1800’lü yıllarda tarımsal araç ve gereçlerin şehir hayatının önemli bir parçası olduğunu söyledi. Sanayi Devrimi’nin gerçekleşmesiyle birlikte şehirlerin fabrikalarla donatılmaya başladığını ileten Şahin, “Sonrasında şehirler fabrikalarda çalışan insanların yaşadığı ve yoğun şekilde konutların üretildiği alanlara dönüştü. Dolayısıyla tarım ve şehir birbirinden ayrıldı ve tarım daha çok kırsal alanda yapılan bir faaliyete dönüştü. İnsanlık ağaç dikmenin ne olduğunu unuttu” dedi. New York’ta yapılan bir araştırmadan söz eden ve ilgili araştırmanın çarpıcı sonuçlarının olduğunu kaydeden Prof. Şahin, “Çocuklar sebze ve meyvelerin alışveriş merkezlerinin manav reyonunda yetiştiğini düşünüyorlar. Bir çiçeğin nasıl yetiştirileceğini, bir ağacın nasıl dikileceğini tecrübe edemediğimiz için topraktan koptuk. 1900’lü yıllardan itibaren ise insanlık ‘Tekrardan şehirlerde tarım yapılır mı?’ diye düşünmeye başladı. Son 30 senedir de şehirlerde daha fazla ağaç ve bitki diktiğimizi, meyve ve sebze ile tekrar tanıştığımızı görüyoruz. Tarım, şehir hayatının ayrılmaz bir parçası olmak zorundadır” şeklinde konuştu. Kampüste de uzun süredir ağaçlandırma konusunda samimi çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken ASÜ Rektörü, bu çalışmaların belirlenen bir program dâhilinde sürdüğünü, en büyük hedeflerinin toprak yapısındaki olumsuzluklara rağmen kampüsü yemyeşil bir görünüme kavuşturmak olduğunu vurguladı. Yapılan açıklamanın ardından İslami İlimler Fakültesi ailesi, Fakülte çevresinde belirlenen noktalara fidanları dikti ve can sularını verdi.  (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası