banner
Özel

Konutta en karlı yatırım 1+1’ler

Aksaray’da en karlı ve amortisman süresi en kısa konut tipleri arasında 12 yıllık ortalama ile 1+1’ler başı çekiyor. Ortalama büyüklüğü 40 metrekare, kira ücreti 3-6 lira olan 1+1 konutlar amortisman..

Konutta en karlı  yatırım 1+1’ler
banner

Aksaray’da en karlı ve amortisman süresi en kısa konut tipleri arasında 12 yıllık ortalama ile 1+1’ler başı çekiyor. Ortalama büyüklüğü 40 metrekare, kira ücreti 3-6 lira olan 1+1 konutlar amortisman süresi dikkate alındığında en cazip yatırım aracı olarak dikkat çekiyor.

Aksaray’da inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Medine İnşaat yetkilisi İbrahim Sevdi, son yıllarda Türkiye genelinde büyük bir ivme kazanan 1+1 konutlara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Aksaray’da da son yılların en gözde yatırım aracının 1+1 konutlar olduğunu söyleyen Sevdi; “Konut fiyatlarındaki yükselmeyle birlikte 2+1 ve 3+1 dairelerin fiyatları tavan yaptı. Birikimini gayrimenkul yatırımlarında kullanmak isteyen vatandaşlarımız da yatırımı en kısa sürede amorti eden 1+1 evlere yöneldi. Ekonomik olarak daha uygun olmaları bu daireleri iyi birer yatırım aracı kılıyor. Birde bu evler enflasyona ezilmiyor. Yeni yaptığımız evlerde fiyat artışı olmasına rağmen, vatandaşlar yatırım aracı olarak gördüğü için talep oldukça iyi durumda. 50 metre brüt ve net 40 metre kullanım alanı oluyor. İçinde tüm eşyaları ile daireyi teslim ediyoruz. Üniversite bölgesinde bu daireler yoğun olarak yapılıyor. Birde yeni belediye binası bu bölgeye yapıldığı için oldukça revaçta bir bölge oldu. Fiyatları ise 900 ile bin 200 lira arasında değişiyor. Dairenin temizlenmesi de kolay olduğundan, çalışan ya da yoğun programı olanlar için adeta kurtarıcıdır. 1+1 satılık daireler daha fazla oda sayılı olanlara nazaran ekonomik anlamda da daha uygundur. Bu evlerde oturan kişilerde hem doğalgazdan ciddi oranda tasarruf ediyor hem elektrik sarfiyatları da az oluyor. 2-3 kişilik aileler, işçi, memur, öğrenci gibi yalnız yaşayan bireyler için ideal bir yaşam alanı. Yani özellikle minimalist yaşam tarzını benimseyenler için tercih sebebidir. Kirası ise 3 bin 500 liradan başlayıp 6 bin liraya kadar çıkıyor. Biz firma olarak üniversitenin yanında Aratol İstiklal Mahallesi’nde 3 blok inşa ediyoruz. Yeni temel hazırlıklarımız da var. Yatırım yapacak kişileri 1+1 dairelerimiz görmeye bekliyoruz” diye konuştu.  Foto-Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası