Esnaf

​Kuş pazarı renklendi

Özellikle kuş severlerin uğrak adreslerinden olan salı pazarının yanında kurulan ve kanatlı hayvanların satışının yapıldığı kuş pazarı şu sıralarda rengârenk oldu. Özellikle kuş severlerin uğrak adreslerinden olan salı pazarının yanında..

​Kuş pazarı renklendi
banner

Özellikle kuş severlerin uğrak adreslerinden olan salı pazarının yanında kurulan ve kanatlı hayvanların satışının yapıldığı kuş pazarı şu sıralarda rengârenk oldu. Özellikle kuş severlerin uğrak adreslerinden olan salı pazarının yanında kurulan ve kanatlı hayvanların satışının yapıldığı kuş pazarı şu sıralarda rengârenk oldu.
okulların tatil olmasının ardından, hem tatilini değerlenmek hem de aile geçimine katkı sunmak isteyen çocuklarda pazarda  çeşitli işler de çalışıyorlar. pazarda civciv satarak aile bütçesine katkı sağlayan lise öğrencisi  muhammet çevik , “bu civcivleri evimizde kuluçka makinesinde babam üretiyor, bende  pazarda satıyorum. sattığı civcivlerin parasını ailesine verdiğini ifade eden çelik, çok tarifsiz bir mutluluk yaşadığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “burada günde  onlarca fazla civciv satıyorum. Ördek yavrularının tanesini 10 liradan, tavuk yavrularını tanesini ise 3 liradan satıyorum. vatandaşların ilgi alakası iyi durumda." dedi.
yumurtasi astim ve bronŞİte bİrebİr
kanatlı hayvan pazarında yoğun ilgi gören hayvanların başında bıldırcın yavruları geliyor. Özellikle bıldırcın yumurtasına yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen satıcı mustafa akkaya , 1 bıldırcın yumurtasının protein bakımından 3 tavuk yumurtasına eşdeğer olduğunu söyledi. akkaya, "bıldırcın 16 günde yumurtadan çıkıyor. yumurtadan çıktıktan sonra ise 55 günde yumurtlamaya başlıyor. Özellikle yumurtası astım, bronşit ve kemik gelişimi için birebir. eti tavuk etinden çok daha fazla lezzetli. aynı zamanda 1 yumurtası protein bakımından üç tavuk yumurtasına eşdeğer. yavru bıldırcınlar 7 liradan satılıyor. anaç bıldırcınlar ise 10 liraya alıcı buluyor. bıldırcının yumurtasının paketi ise 4 liradan satılıyor. bu yumurtaların 1 aylık ömrü var. pişirilebilir de ama genellikle çiğ içilir" ifadelerini kullandı.foto-haber : ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası