banner
Özel

Kuzu eti fiyatları, bu yıl zirveyi gördü

Aksaray’da geçen yıl Ramazan Bayramı öncesi dibi gören kuzu eti, bu yıl aynı dönemde zirveyi gördü. Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, “Ramazan ayında kırmızı et tüketiminin oldukça fazla..

Kuzu eti fiyatları, bu yıl zirveyi gördü
banner

Aksaray’da geçen yıl Ramazan Bayramı öncesi dibi gören kuzu eti, bu yıl aynı dönemde zirveyi gördü. Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, “Ramazan ayında kırmızı et tüketiminin oldukça fazla olması sebebiyle et fiyatları da yükseldi. Geçtiğimiz yıl bayram öncesi yurt dışına küçükbaş hayvan ihracatı fiyatlar yükselir diye yasaklanmıştı. Küçükbaş hayvan üreticisi zarara uğrayarak bir kısmı işletmesini kapatmak zorunda kalmış, bir kısmı da hayvan sayısını azaltmıştı. Fiyat artışını önlemek için alınan tedbirler başka sorunlara neden olmuş ve bu azalmaya bağlı olarak fiyatlar yine ciddi oranda artmıştır. Bu yükselişin bir dönem daha devam edeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

‘HAYVAN SAYIMIZIN ARTIRILMASI LAZIM’

Büyük ve küçükbaş hayvan sayısının mutlaka artırılması ve ciddi manada destekler verilmesi gerektiğini belirten Aktürk, “Damızlık hayvanların kesilmesinin önüne geçilmesi ve anaç hayvanların da sayısının artırılması lazım. Anaç hayvan sayısı arttığı zaman süt üretimi artar ve sütte fiyat normalleşir. Anaç hayvan sayısının artmasıyla birlikte hayvan üremesi artar ve doğal olarak et üretimi artar. Haliyle ette de fiyatlar normal seviyeye gelir. Tüketicinin fiyat mağduru olmamasının temel yolu üreticiyi desteklemekten geçer” dedi.

‘BU YIL KURBAN FİYATLARI YÜKSEK OLACAK’

Kurban fiyatlarının da bir hayli yüksek olacağına dikkat çeken Aktürk, “Küçükbaş kurbanlık fiyatının 7-8 bin lira olacağını tahmin ediyoruz. Büyükbaşta ise hisse olarak baz aldığımızda bir hissenin 10 ile 15 bin lira arasında olacağını tahmin ediyoruz. Vatandaşlarımıza bir an önce kurbanlıklarını almalarını tavsiye ediyoruz. Biz üreticiler doğal olan koyun ve kuzunun kurban edilmesini tavsiye ediyoruz” dedi. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası