banner
Özel

Okçuluk milli takımı yaz oyunlarında iddialı

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Paralimpik okçuluk milli takımını ziyaret ederek gazeteniz Egemen’e ay yıldızlı takımın son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’ye altın madalya ile dönmek istediklerini ifade eden..

Okçuluk milli takımı yaz oyunlarında iddialı
banner

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Paralimpik okçuluk milli takımını ziyaret ederek gazeteniz Egemen’e ay yıldızlı takımın son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’ye altın madalya ile dönmek istediklerini ifade eden Topaloğlu, “Paralimpik okçuluk milli takımımız, bugün yaz oyunları için Çek Cumhuriyeti yolculuğuna çıkacak. Orada İspanya, İtalya ve Fransa’nın güçlü takımları rakiplerimiz olacak. Takımımızda olimpiyat ve dünya şampiyonluğu gören oyuncularımız var. Çok iddialıyız. Ülkemize güzel sonuçlarla dönmek istiyoruz. Kamp sonrası gideceğimiz yarışmadan ise altın madalyalarla döneceğiz. Ay yıldızlı takımımızın tüm ekibiyle birlikte  yaz spor oyunlarına hazır olduğunu görmek bizleri memnun etti” dedi.

‘ÜLKEMİZİN YÜZÜNÜ SPOR İLE GÜLDÜRECEĞİZ’

6 Şubat’ta meydana gelen deprem sonrasında Türkiye’nin büyük bir yasa büründüğünü ifade eden Topaloğlu şöyle konuştu: “ Depremin üzerinden uzun bir zaman geçti fakat hepimiz acıyı en derinlerde hissediyoruz.  Toplumumuzda açılmış olan bu yara, hepimizde var.  Bizde ülkemizin ve milletimizin yüzünü bir nebze de olsa spordaki başarılarla güldürmek istiyoruz. Bu başarılar bizim için çok önemli. Okçuluğun son yıllardaki gelişimi ve değişimi Türk toplumunun gözünden kaçmıyor. Biz bunu ailelerin çocuklarını okçuluğa yönlendirmelerinden anlayabiliyoruz. Türkiye’nin tüm illerinden bu branşa ciddi başvurular var. Bizler performans anlamında sporcu yetiştirmek ve ülkemize madalya kazandırmak üzere çalışmalar yürütüyoruz.”

‘BU YIL GENÇLERİMİZİ DE DÜNYA ŞAMPİYONASINA GÖNDERECEĞİZ’

Okçulukta alt yapı takımlarına da çok önem verdiklerine belirten Topaloğlu, “Sporcu canlı ve dinamik olmalı.  Bu dinamizmi devam ettirebilmek içinde gençlere ve çocuklarımıza önem vermemiz gerekiyor. Kaynaklarımızı doğru kullanmak suretiyle gençlerimizi hazırlıyoruz. A takımlarımızın yanında bu yıl genç takımlarımızı dünya şampiyonasında göreceğiz. Bu sezon Mete Gazoz gibi birçok başarılı gencimizi şampiyonalarda göreceğiz. Mete’nin ardından gelen sporcularımız 2023 yılında ilk defa milli takımlarımızda yarışmalara katılacak.   Onlarında toplumumuzda tanınmasını sağlayacağız. Şu andaki hedefimiz Paris 2024 Olimpiyat oyunlarında kota alabilmek.  Tüm plan ve çalışmalarımızı bu yönde yaptık. 2020 yılında Tokyo’da okçuluk branşında aldığımız başarıyı tekrarlayarak, milletimize ve ülkemize büyük gururlar yaşatacağız” diye konuştu.  Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası