Esnaf

​Pazara yerli ürün geldi, fiyatlar düştü!

aksaray”ın önemli pazarlarından olan salı pazarı”nda bayram öncesi alışveriş hareketliliği arttı .  aksaray”ın önemli pazarlarından olan salı pazarı”nda bayram öncesi alışveriş hareketliliği arttı . Özellikle yerli ürünlerin gelmesinden dolayı pazarcılar..

​Pazara yerli ürün geldi, fiyatlar düştü!
banner

aksaray”ın önemli pazarlarından olan salı pazarı”nda bayram öncesi alışveriş hareketliliği arttı . 
aksaray”ın önemli pazarlarından olan salı pazarı”nda bayram öncesi alışveriş hareketliliği arttı . Özellikle yerli ürünlerin gelmesinden dolayı pazarcılar hareketlilikten son derece memnun kaldı. vatandaşlar ise doğal ürünleri tüketebilmek için pazara akın etti. yerli ürünler ile birlikte fiyatlarda da düşüş yaşandı. geçtiğimiz aylarda 5 liraya ye kadar yükselen  salatalık 3 liraya kadar ye kadar geriledi. bu durum vatandaşın alışverişine yansırken, pazar esnafının da yüzünü güldürdü. vatandaşlar  ürünleri alırken en fazla yerli olmasına dikkat ettiklerini söyleyerek fiyatların düşmesinin sevindirici olduğunu belirtti. pazarcı esnaflarından salih kılıç  ise, “geçtiğimiz ayda fiyatların yüksek olmasından dolayı işlerimizi durgundu. artık yerli ürünlerde bol bol pazara geliyor” dedi. 
yaz aylarinda çeŞİtlİlİk ve bolluk var
yerli ürün satan salih kılıç , yerli ürünlerin şu anda laleli mahallesinden pazara bol bol geldiğini söyleyerek pazar”da hareketliliğinde artmaya başladığını belirtti. kılıç, bütün pazarlarda ki durumun aynı olduğunu da vurgulayarak, “10 yıldır pazarcılık yapıyorum. geçtiğimiz ayda fiyatların yüksek olmasından dolayı işlerimizi durgundu. artık yerli ürünler kabak,patates, salatalık , kiraz, vişne, erik gibi ürünlerde tezgahlardaki yerini aldı . pazar”da hareketlilik durumu  bayram öncesi çok iyi durumda. en çok rağbet olan yerli ürünleri tercih ediyoruz. zaten yaz aylarında çeşitlilik ve bolluk var. yani satışlarımız haftadan haftaya değişiyor. bu hafta geçen haftayı tutmuyor. başka pazarlara da çıkıyorum orada da durumlar aynı. yerli salatalık 3-4 lira ,kabak ise  3 lira, kiraz 4-5 lira kabak gülü 5 lira .yerli ürünler çoğaldıkça fiyatlar daha da düşüyor. vatandaşımızda zaten bunu iyi olarak karşılıyor.birde yerli ürün günlük ve taze olduğu için vatandaş yerli ürünü yöneliyor.”dedi.  
karpuz – kavun vazgeçİlmez oldu
yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden karpuz ve kavun ise bu sene de vatandaşları serinletti. karpuz ve kavun satıcılarından ali uygun , karpuz ve kavunu seçebilmek için önemli nokatalara değinerek sözlerine şu şekilde devam etti: “satışlarımız şuanda  iyi durumda . bu hafta pazarın genelinde bir  hareketlilik var . kavun”un ağırı güzel olur. karpuzu da vurduğunuz zaman sesinden anlayabilirsiniz. kavun ve karpuzu adana”dan “den getiriyoruz. tamamen doğal yani. her pazara genellikle çıkıyorum."diye konuştu.foto-haber : ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası