Esnaf

​Sanayide bahar hareketliliği başladı

aksaray örnek sanayide oto tamir sektöründe faaliyet gösterin Özel ford  servisi yetkilisi nejat İmik bahar bakımları ile işlerimiz hızlandı.  aksaray örnek sanayide oto tamir sektöründe faaliyet gösterin Özel ford  servisi..

​Sanayide bahar hareketliliği başladı
banner

aksaray örnek sanayide oto tamir sektöründe faaliyet gösterin Özel ford  servisi yetkilisi nejat İmik bahar bakımları ile işlerimiz hızlandı. 
aksaray örnek sanayide oto tamir sektöründe faaliyet gösterin Özel ford  servisi yetkilisi nejat İmik bahar bakımları ile işlerimiz hızlandı. tarım sektörü canlanınca otomatik men  sanayide canlanıyor. Şuanda tamire gelen araçları yetiştirmek için yoğun bir çaba harcıyoruz."dedi.
perİyodİk bakim Şart
araçların periyodik bakımının yapılmasının şart olduğunu dile getiren İmik sözlerine şu şekilde devam etti: “trafikte seyreden her aracın periyodik bakımını yaptırması gerekiyor. bu genellikle 10 bin kilometrede bir yapılır. zaten araçlara konulan yağ da 10 bin kilometrede değişmek zorundadır. bakım süresi uzadığı zaman risk faktörü de artış gösteriyor. yani bu yıl bakım yaptırmadım şu kadar kar ettim diyen araç sürücüsü aslında kesin suretle kar etmez. bu teorikte de pratikte de mümkün değildir. bakım yapılmayan otomobil ileride daha büyük bir sorunla kaşımıza gelebilir. aracın motor ömrü azalır, çekiş düşer ve risk artar. trafikte sürekli gezen araçlarda bir sorunla karşılaşmamanız için aracınızı bir ustaya göstermeniz şart.”
bakim yaptirmamanin malİyetİ aĞir olabİlİr
trafiğe çıkan her aracın bakım yaptırması gerektiğini kaydeden İmik,  bakım yaptırmadan yola çıkmanın can güvenliğini tehlikeye atacağını belirtti. yıllık bakımları yapılmadan trafiğe çıkan araçların ileride daha büyük problemlerin yaşanmasına neden olacağını kaydeden İmik şu ifadeleri kullandı: “eğer otomobiliniz eliniz ayağınız gibiyse, günlük her işinize aracınızla gidiyorsanız mutlaka bakım yaptırmalısınız. araç bakımı yaptırmazsanız  hiç ummadığınız bir yerde yolda kalabilir, büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz. geçmişte buna benzer çok sayıda tecrübemiz oldu. otomobil bakımını yaptırmayan pek çok sürücüye muhtelif zamanlarda yardım gönderdik. mağduriyetler oldu. araç bakımı yaptırma konusunda maddi zorluklar yaşıyorsanız bir müddet toplu taşımayı kullanabilirsiniz. kendinizi ve aracınızı bunun yanında başkalarının hayatını da tehlikeye atmaya hiçbirimizin hakkı yok.”
teknolojİ deĞİŞtİ bİz de deĞİŞtİk
otomotiv sektöründen yıllar içerisinde büyük değişimler yaşandığının altını çizen İmik, sanayi esnafı olarak gelişen teknolojiyle birlikte imkanları ölçüsünde teknolojiden faydalandıklarını ve esnaf olarak dayanışma içerisinde olduklarını söyledi. İmik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle son 10 senede otomobil sektöründe inanılmaz bir teknoloji değişimi yaşandı. eskiden düz arabalar vardı. sistemler mekanikti ancak şu anda arabalar elektronik sistemlerle donatılmış durumda birçok yeni araçta akıllı bilgisayarlar var. Önümüzdeki yıllarda artık sürücüsüz araçları da trafikte göreceğiz. bildiğim kadarıyla bazı büyük otomobil firmaları bunu başardı. Şimdi her şey elektronik. biz de tamir yaparken bilgisayar teknolojisinden faydalanıyoruz.  İmkanlarımız ölçüsünde teknolojiyi kullanıyoruz. teknolojik konularda yeri geldiğinde elektrik ve elektronikçilerle yardımlaşıyoruz. zaten bizim mekanik işimiz belli. arkadaşlarımız bize araç arızasına göre sistemlerimin tespit edemediği sorunları çözme konusunda yardımcı oluyor. burada şunun uyarısını yapmak istiyorum. araç bakımı yaptırmayanlar bunun sonuçlarını daha sonra daha fazla bedelle ödemek durumunda kalıyorlar. bu yüzden tanıdığınız ve bildiğiniz yerlere aracınızı götürün ve mutlaka yılık bakımını yaptırın. sonuçta bir cıvatanın üzerinde gidiyoruz. bunun farkında olmalıyız. bakımsız, hasarlı otomobillerle trafiğe çıkmak hem size hem de karşıdakine kaybettirir. hayatınızı riske atmayın. evi arabayı paramız olduğu zaman satın alabiliriz ancak kaybedilmiş bir canı geri getirmek imkansız. bu olasılığı her daim aklımızın bir kenarında tutmalıyız. parçaların bakımlarının zamanında yapılması hayati öneme sahiptir. “
yazlik-kiŞlik lastİk deĞİŞİmİne dİkkat edİn!
araçların mekanik ve elektronik bakımları kadar lastik değişiminin de önemli olduğuna vurgu yapan İmik, “mevsimine göre lastik kullanımı da önem arz eden konulardan bir tanesi. nasıl aracın bakımını yaptırıyorsak lastiklerimizin değişimini de aksatmayarak mevsimine uygun lastik kullanmalıyız. aşınmış lastiklerle yola çıkmanın faturası ağır olabilir. bu nedenle mevsimine göre lastik kullanımı önemli bir konu. Ömrü dolmuş lastiklerle yola çıkmak hem bizim hem de hiç tanımadığımız insanların hayatını tehlikeye atabilir bu konuya da dikkat edilmesi gerekiyor. hem aracın mekanik- elektronik bakımını yaptırmalı hem de lastik değişimi gibi konularda hassas davranmalıyız. sonuçta araç bakımı da bir bütündür. bir yerini yaptırayım başka yeri arızalı ya da eksik kalsın diyemezsiniz.” ifadelerini kullandı. foto-haber: ali furat  

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası