banner
Özel

‘Süt üreticileri olarak fiyatlardan memnunuz’

Aksaray’da yeni yılda sıcak süt fiyatları ile gübre ve yemde de devletin indirime gitmesi üreticileri sevindirdi. Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, süt üreticilerinin ve hayvancılığın durumunu gazeteniz Egemen’e..

‘Süt üreticileri olarak fiyatlardan memnunuz’
banner

Aksaray’da yeni yılda sıcak süt fiyatları ile gübre ve yemde de devletin indirime gitmesi üreticileri sevindirdi. Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, süt üreticilerinin ve hayvancılığın durumunu gazeteniz Egemen’e değerlendirdi.

Zengin, “Süt fiyatlarında yeni yıla Aksaray olarak Türkiye’nin en iyisi olarak girdik. Sütün litresi 10 lira civarında. Hayvancılık ve süt üretimi bu yılda üreticilerimize para kazandıracak. Yeter ki kriz dönemlerinde sabretmeyi bilelim. Süt üretimi hiçbir zaman cepten zarar ettirmedi. Süt üretiminde üreticinin hayvanını beslediğini bir kez daha gördük. Sadece bu dönemde üreticilerimiz para artıramadı. Şimdi ise süt üretiminde her hangi bir sıkıntımız yok” dedi.

GÜBRE VE YEM FİYATLARINDA İNDİRİM SÜT ÜRETİCİLERİNİ SEVİNDİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gübre ve yem fiyatlarında hem indirim yapılacağını hem de fiyatların nisan ayı sonuna kadar sabit tutulacağını açıklamasının süt üreticilerini sevindirdiğini söyleyen Zengin, “Devletimiz her yönü ile üretici ve çiftçilerimizin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Ürettiğimiz sütlerle hem şehrimizin hem de ülkemizin süt ürünlerinin karşılanmasını sağlıyoruz. Üretici ile tüketici arasındaki makasında denetimlerle dengelenmesiyle süt ürünlerine tüketicilerimiz daha kolay ulaşabilecek” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası