banner
Özel

TÜBİTAK projeleri Aksaray’da yarışıyor

TÜBİTAK 55.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında öğrencilerin biyoloji, coğrafya,değerler eğitim, fizik, kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji,tarih, teknolojik tasarım, Türkçe ve yazılım alanlarında okullarında hazırladıkları projeleri Aksaray’da açtıkları stantlarda tanıtıyor. Aksaray’a, Sivas..

TÜBİTAK projeleri Aksaray’da yarışıyor
banner

TÜBİTAK 55.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında öğrencilerin biyoloji, coğrafya,değerler eğitim, fizik, kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji,tarih, teknolojik tasarım, Türkçe ve yazılım alanlarında okullarında hazırladıkları projeleri Aksaray’da açtıkları stantlarda tanıtıyor.

Aksaray’a, Sivas Gürün Türk Telekom Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden gelerek tasarımlarını sunan Münevver Takcı, “Arkadaşlarımızla beraber silikon rezidanslı proje hazırladık ve 2 ayda yaptık. Tamamladıktan sonra okulumuzda öğretmenlerimizin eşliğine ekimlerimizi yaptık. Ekimlerimizde başarı elde edince TÜBİTAK 55.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Yarışmaları’na katıldık. Seramız sıcak hava üfleyerek bitkilerin daha çabuk gelişmesini sağlıyor. Seramızı ikiye böldük. Her ikisine aynı anda mısır diktik.Silikon rezidanslı seramızda mısırımız 34 saatte çıktı. Diğeri ise 9 günde çıktı. Çünkü bizim silikon rezidanslı seramızda alttan ısı verdiği için daha çabuk gelişiyor. Bunu 3 farklı bitkide denedik. 3’ündede başarı elde ettik. Bundan sonraki hedefimiz ise projemizin patentini almak ve seri üretime geçmek istiyoruz. Projemizi İç Anadolu bölgesinden yarışmalara katılan okullara ve standımızı ziyaret eden Aksaraylılara anlatıyoruz” dedi.

‘ÇEVREYE DUYARLI BİR PROJE İLE FİNALLERE GİTMEK İSTİYORUZ’

Aksaray Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilemler Lisesi öğrencisi Azra Meryem Tanışır ise;“Arkadaşlarımla birlikte EKONOT projesiüzerine çalışıyoruz. Projemizin amacı çevremizdeki plastik atıkların yönetimi hakkında bir çözüm bulmaktı. Araştırırken hayvan kulübeleri yaparak bir çözüm sağladık. Plastik şişelerle bloklar ürettik. Ürettiğimiz bloklarla da hayvan kulübelerini yaptık.  Bu bloklar plastiği hapsediyor. Bu şekilde çevreye plastik atıkların yayılmasını önlüyor. Böylece insan vücutlarında bile görülebilen mikro plastiklerin çevreye yayılımını ve insanlara zarar vermesini engelledik.  Bu projemize çevre illerden gelen ve şehrimizden gelen kişilere anlatıyoruz. Hedefimiz bu projeyi daha da geliştirip finallere gitmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.Foto-Haber:Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası