Özel

Turizmde hedef 2 milyon ziyaretçi

KAPADOKYA’NIN GÖZDESİ AKSARAY’I 2022’DE 1,5 MİLYON KİŞİ ZİYARET ETTİ Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’nın gözdesi olarak adlandırılan tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu Aksaray, 2022 yılında 1,5 milyon ziyaretçi ağırladı. Başta..

Turizmde hedef 2 milyon ziyaretçi
banner

KAPADOKYA’NIN GÖZDESİ AKSARAY’I 2022’DE 1,5 MİLYON KİŞİ ZİYARET ETTİ

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’nın gözdesi olarak adlandırılan tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu Aksaray, 2022 yılında 1,5 milyon ziyaretçi ağırladı.

Başta Ihlara Vadisi olmak üzere Selime Katedrali, Sultanhanı Kervansarayı, Güzelyurt ilçesi, Somuncu Baba Külliyesi ve Müzesi, Öresin Han, Saratlı yeraltı şehirleri yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edildi.

Aksaray Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, geçtiğimiz yıl içerisinde bu bölgelere gelen turist sayısının 1,5 milyon olduğunu söyledi.

‘IHLARA VADİSİ REKOR ZİYARETÇİ AĞIRLADI’

Sadece Ihlara Vadisi’nin 2022 yılında 600 bin yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildiğini ve bu rakamın Aksaray turizmi adına bir rekor olduğunu ifade eden Doğan, “Buraya gelen turistler 14 kilometrelik vadide yürüyüşlerini kendilerine en uygun mesafede yapıyorlar. Vadi tabanına indiğinizde Melendiz çayı üzerindeki belli noktalarda dinlenme mekanları bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda vadi içerisindeki yollarda ve kiliselere çıkan noktalarda yürüyüşü kolaylaştırıcı çalışmalar yapıldı. Bu düzenlemelerle Kapadokya içerisindeki en uzun trekking parkuru Ihlara Vadisi’nde oluşturuldu. Ihlara Vadisi’nde karşılama merkezinin tamamlanması ayrı bir güzelliğe bürünecek. 2023 yılı içerisinde bu rakamların çok daha üstünde bir ziyaretçinin bu bölgeyi gezmesini bekliyoruz” dedi.

‘BALON UÇUŞLARININ SAYISI ARTIRILACAK’

Diğer turizm alanlarının da dünyanın gözdelerinden olduğunu aktaran Doğan, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Selime Katedrali, Sultanhanı Kervansarayı, Güzelyurt ilçesi, Somuncu Baba Türbesi ve Müzesi, Öresin Han, Saratlı yeraltı şehirleri Aksaray’ın gözde turizm alanlarından. Ihlara Vadisi ile birlikte bu bölgeleri de gezen turist sayısı 2022 yılında 1,5 milyon oldu. 2023 yılında ise 2 milyonun üzerinde yerli ve yabancı misafirleri ağırlamayı hedefliyoruz.  Bir de Ihlara ve Selime Katedralinde devam eden balon uçuşlarının da uçuş sayısını artırıp Aksaray’ın adını daha çok duyurmak istiyoruz.” Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası