Özel

Yeşilçam’ın izlerini taşıyan köy

Aksaray’ın Gücünkaya köyünde 39 yıl önce Yeşilçam sinemasının en beğenilen yapıtlarından birisi olan ‘Keriz’filminin çekildiği ev köylünün anılarını tazeliyor. 1985 yılında çekilen ve başrollerini Kemal Sunal ile Perihan Savaş’ın oynadığı,..

Yeşilçam’ın izlerini taşıyan köy
banner

Aksaray’ın Gücünkaya köyünde 39 yıl önce Yeşilçam sinemasının en beğenilen yapıtlarından birisi olan ‘Keriz’filminin çekildiği ev köylünün anılarını tazeliyor.

1985 yılında çekilen ve başrollerini Kemal Sunal ile Perihan Savaş’ın oynadığı, yönetmenliğini Kartal Tibet’in, yapımcılığını ise Türker İnanoğlu’nun üstlendiği, Halit Akçatepe, Müge Akyamaç, Ali Şen, Aliye Rona, İhsan Yüce, NubarTerziyan, Turgut Özatay, Nuran Aykut, Yaşar Şener, Hakkı Kıvanç, Sırrı Elitaşve Faruk Savun gibi birçok ünlü artistin oynadığı filmde köy halkı da rol alarak filme büyük katkı sağlamıştı. Aradan geçen 39 yıla rağmen görüntüsünden çok fazla bir şey kaybetmeyen müstakil ev anlara tanıklık ediyor.

MAZİYİ ÖZLEYİNCE FİLMİ İZLİYORUZ’

O dönemde filmde oynayan 63 yasındaki Yaşar Harç, “24 yaşındaydım ve Keriz filminde rol aldım. Doğma büyüme bu köylüyüm.1985 yılında filim köyümüzde çekildi. Perihan Savaş’ı bu önünde durduğumuz eve gelin getirdiler. Daha sonra köyümüzün farklı bir yerinde de çekimyer yapıldı. Perihan Savaş, tarlasından çıkan madenle zengin olup İstanbul’a taşınmıştı. Bende 10 dakikalığına tarlada maden arama bölümünde rol aldım. Köyümüzün tanınmasına ciddi bir katkı oldu.Şu anda ev tahrip olmuş durumdu. Ama biz baktıkça o yılları hatırlıyoruz. Burası tekrar onarılabilir. Yeşilçamın izleri hale köyümüzde duruyor. Bu izler silinmesin”diye konuştu.Foto-Haber:Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası