Gündem

Akıllı Bisiklet Uygulaması yeni sezona ‘Merhaba’ dedi

DİNÇER; “AKILLI ŞEHİRLERİN TEMEL HEDEFLERİNDEN BİRİ SÜRDÜRÜLEBİLİR VE ÇEVRE DOSTU ULAŞIMI TEŞVİK ETMEKTİR” Aksaray Belediyesi tarafından vatandaşları spora teşvik etmek ve bisiklet sürme alışkanlığı kazandırmak amacıyla hayata geçirilen akıllı bisiklet uygulaması..

Akıllı Bisiklet Uygulaması yeni sezona ‘Merhaba’ dedi
banner

DİNÇER; “AKILLI ŞEHİRLERİN TEMEL HEDEFLERİNDEN BİRİ SÜRDÜRÜLEBİLİR VE ÇEVRE DOSTU ULAŞIMI TEŞVİK ETMEKTİR”

Aksaray Belediyesi tarafından vatandaşları spora teşvik etmek ve bisiklet sürme alışkanlığı kazandırmak amacıyla hayata geçirilen akıllı bisiklet uygulaması yeni sezona merhaba dedi.

15 Nisan’dan bu yana 11 istasyonda 120 bisiklet vatandaşların hizmetine sunuldu. Aksaray Belediyesinin Akıllı Bisiklet Sistemi (AKBİS) hayata geçirmesiyle birlikte Aksaray’da bisiklet kullanım oranı önemli derece arttı.

‘BİSİKLET VE İSTASYON SAYISINI ARTIRACAK, YOL AĞIMIZI DAHA DA GENİŞLETECEĞİZ’

Yenilikçi ve doğa dostu projeleri ile modern kent kimliğine uygun çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Akıllı şehirlerin temel hedeflerinden biri sürdürülebilir ve çevre dostu ulaşımı teşvik etmektir. Bunun en güzel örneklerinden biride şehrimizde hayata geçirdiğimiz akıllı bisiklet yolu uygulaması. Trafik sıkışıklığını azaltmak, çevreyi korumak ve sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek için hayata geçirdiğimiz projemize hemşerilerimiz ilk günden bu yana yoğun bir ilgi gösterdiler. Bundan sonraki süreçte bisiklet, istasyon sayısını daha da artıracak ve yol ağımızı daha da genişleteceğiz” ifadelerini kullandı.

BİSİKLET KULLANIMININ DAHA DA YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Vatandaşların memnuniyetle kullandığı çevre dostu, sağlıklı, güvenli, ekonomik ve erişilebilirlik açısından da son derece kullanışlı bir ulaşım türü olan bisiklet kullanımının daha da yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bisiklet kullanıcılarının karşılaştıkları olumsuz durumlarda arızalarını kolaylıkla giderebilecekleri bisiklet tamir istasyonlarında bulunan paslanmaz çelik halatlara bağlı alet takımında bulunan gereçleri kullanarak bisikletlerinin gidon, fren, sele, sepet ve vites ayarı olmak üzere her türlü hassas ayarını yapabiliyorlar.  Ayrıca basınç göstergeli çift başlı hava pompasıyla bisikletlerin lastiklerin kolaylıkla şişirebilecekler.  (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası