Sağlık

Merdiven altı güneş kremlerine dikkat

‘YAZ AYLARINDA GÜNEŞTEN KORUNALIM DERKEN, CİLT SAĞLIĞINDAN OLMAYIN’ Türkiye Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Özçiftçi, güneş kremlerinde fiyatlar katlanınca internetten çok ucuza satılan güneş kremlerinin kullanımının arttığına dikkati çekerek,..

Merdiven altı güneş kremlerine dikkat
banner

‘YAZ AYLARINDA GÜNEŞTEN KORUNALIM DERKEN, CİLT SAĞLIĞINDAN OLMAYIN’

Türkiye Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Özçiftçi, güneş kremlerinde fiyatlar katlanınca internetten çok ucuza satılan güneş kremlerinin kullanımının arttığına dikkati çekerek, “Güvenli olmayan merdiven altı ürünlercilt sağlığının bozulmasına, yoğun kullanımda ise birçok farklı cilt rahatsızlığına yol açabilir” dedi.

Bu tarz ürünlerin güvenilir firmalardan alınması yönünde uyarılarda bulunan Özçiftçi,”Havaların ısınmasıyla birlikte güneş kremi kullanımı arttı. Güneş kremlerinde bu günlerde çok ciddi şekilde bir dezenformasyon söz konusu. Özellikle fiyatlarının ciddi şekilde artması sonrası güneş kremlerinde çok fazla merdiven altı ürünler var piyasada. Ucuz ürünlerin içinde vücudumuza zarar verecek içerikler var. Bu anlamda da güneş kremlerinin filtreözelliği, üretim kalitesi ve içeriği, sağlıklı koşullarda üretim yapılması önemlidir. Bu manada en güveniler yer eczanelerimizdir. Güneş kremlerini en kaliteli firmalardan tedarik ederek vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Vatandaşlarımız yaz aylarında güneşten korunalım derken, cilt sağlığından olmasınlar”dedi.

‘CİLT RENGİNE GÖRE KREM KULLANILMALI ‘

Güneşin insanları ciddi şekilde etkilediğini aktaran ve güneş kremlerinin de cilt özelliklerine göre kullanılması gerektiğine işaret eden Özçiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son yıllarda güneş insanları ciddi şekilde etkiliyor. Bu insanlarda kansere kadar pek çok hastalığının temelini teşkil ediyor. Bundan korunmak için insanların cilt rengine koruyucu kremler kullanmalı. Cildiye doktorları ciltleri 6 gruba ayırmışlar. Kuzeyde beyaz tenli insanlara 1 numara tavsiye ediyorlar. Afrikalı vatandaşlara ise 6 numara önermişler. Türkiye olarak 3 ile 4 numara arasındayız. Bizim kullanmamız gereken kremler ise 30 ile 50 faktör arasında seyretmeli. 50 daha açık ten rengi olanlar kullanmalı.30 ise daha koyuların kullanması gereken kremlerdir. Güneş kremleri kullanırken, denize ve havuza girmiyorsanız her 4 saatte bir krem kullanabilirsiniz. Tatilde denize ve havuza girip çıktıktan sonra hemen sonra krem kullanarak sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz”diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası