Eğitim

Teknofest fuarına öğrencilerden ilgi

ortaköy Şehit süleyman köse anadolu lisesi öğrencileri İstanbul teknofest fuarına katıldı. dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olan teknofest İstanbul havacılık, uzay ve teknoloji festivali, bu yıl 17-22 eylül”de atatürk..

Teknofest fuarına öğrencilerden ilgi
banner

ortaköy Şehit süleyman köse anadolu lisesi öğrencileri İstanbul teknofest fuarına katıldı.
dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olan teknofest İstanbul havacılık, uzay ve teknoloji festivali, bu yıl 17-22 eylül”de atatürk havalimanı”nda düzenleniyor. bu yıl ikincisi gerçekleştirilen teknofest”e aksaray gençlik merkezi müdürlüğünce ortaköy Şehit süleyman köse anadolu lisesi öğrencileri gönderildi.
kafile sorumlusu İlçe spor müdürü İbrahim sonkur tarafından, öğrencilere fuar alanının yanısıra, İstanbul”un tarihi yerleri gezdirildi.
türkiye”nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen ve "milli teknoloji hamlesi" sloganı ile yola çıkan teknofest, türkiye teknoloji takımı vakfı, sanayi ve teknoloji bakanlığı ile İstanbul büyükşehir belediyesi yürütücülüğünde türkiye”nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle atatürk havalimanı”nda devam ediyor.
teknofest İstanbul”a aselsan, roketsan, tai, baykar, İga, İsbak, thy, tÜbİtak, tÜrksat”ın yanı sıra afad, bmc, cumhurbaşkanlığı yatırım ofisi, cumhurbaşkanlığı dijital dönüşüm ofisi, dhmİ, gençlik ve spor bakanlığı, genelkurmay başkanlığı, havelsan, İçişleri bakanlığı, kültür ve turizm bakanlığı, milli eğitim bakanlığı, milli savunma bakanlığı, savunma sanayii başkanlığı, sivil havacılık, stm, teİ, tr motor, turkcell, türk havacılık uzay sanayi, türk hava kurumu ve ulaştırma bakanlığı destek veriyor.
festivalin akademik paydaşları arasında ise boğaziçi Üniversitesi, bursa teknik Üniversitesi, gebze teknik Üniversitesi, İstanbul teknik Üniversitesi, karadeniz teknik Üniversitesi, medipol Üniversitesi, ortadoğu teknik Üniversitesi, sabancı Üniversitesi, selçuk Üniversitesi ve yıldız teknik Üniversitesi yer alıyor. haber: dilara arslangedİklİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası