Asayiş

Uyuşturucuyla mücadelede vatandaş desteği çok önemli

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili gazeteniz Egemen’e açıklamalarda bulundu. Uyuşturucuyla mücadelenin ilk sırada olduğunu ve toplumun topyekûn bir mücadele vermesi gerektiğini ifade eden Başsavcı..

Uyuşturucuyla mücadelede vatandaş desteği çok önemli
banner

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili gazeteniz Egemen’e açıklamalarda bulundu.

Uyuşturucuyla mücadelenin ilk sırada olduğunu ve toplumun topyekûn bir mücadele vermesi gerektiğini ifade eden Başsavcı Aydemir, “Bu bizim mücadelede ilk sıraya aldığımız konu. Görünmeyen bir suç üreticisi var. Evlatlarımızı başlatma noktasında bir tane al tadına bir bak şeklinde arkadaş yönlendirmesi ve merak faktörü var. Sonra bunu satın alma süreçleri başlıyor. Bu başladıktan sonra da aşama aşama ilerleyen bir süreç. Esrarla başlarsın sonra metanfetamin kullanırsın yetmez eroin kullanırsın yetmez kokain kullanırsın, giderek yükselen bir ivmesi vardır. Özelliklede met dediğimiz halk arasında cam diye de telaffuz edilen bir madde var ve bu tamamen kimyasal. Çok zararlı ve ulaşılması da çok kolay bir zehir. Bir kere başladıktan sonra evlatlarımız, çocuklarımız ve insanlarımız bundan çok zor kurtuluyor ” dedi.

‘UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE ÇOK CİDDİ ÖNLEME RAKAMLARINA ULAŞTIK

Bunların iç organlarda korkunç bir tahribata sebebiyet veren maddeler olduğunu ifade eden Aydemir; “Bir kere zaten sağlıklı bir zihni tamamen bloke ediyor. Ekonomik olarak ise çok ciddi bir külfet. Bunu bir süre kullanan kişi alamayınca nerde para varsa oraya yöneliyor. Önce anne ve babasından bolca para istemeye başlıyor. Yetmiyor kendine ait eşyaları satmaya başlıyor. Kriz gittikçe büyüyor sonrasında ne yapıyor, sokakta insanlardan yol kesip yağma suçu işliyor. Uyuşturucu temini için artık parayı bu şekilde bulmaya çalışıyor. Artık bağımlı bir insanın düzenli bir işte çalışamayacağı için diğer bağımlılarla birleşilip çeşitli suçlar ortaya çıkıyor. Biz toplumumuzun tüm fertleriyle birlikte uyuşturucuyla mücadele kapsamında bu tür suç unsurlarını bertaraf etmek için mücadele veriyoruz. Birçok farklı projeler geliştirerek hem bağımlılıkla, hem suç unsurlarını önlemeyle mücadele veriyoruz. Anlık yakalamalarımız zaten var. Onun dışında projeli, takipli ve dinlemelerle yürüttüğümüz çalışmalar var. Çok ciddi tutuklama rakamlarına ulaştık. Önleme noktasında yine çok etkili çalışmalarımız var. Mücadelemiz kararlılıksa sürüyor”  diye konuştu.

‘BİZİM EN BÜYÜK SEVİNÇLERİMİZDEN BİRİ LİSELERİMİZİN TERTEMİZ OLMASI’

Mücadelede insanların kafasında soru işaretleri olduğunu aktaran Aydemir, “Tabi insanlarımızın zihninde bu kadar yakalamaya rağmen bitmiyor mu diye bir soru işareti oluşabilir,  ama kesinlikle azalıyor” dedi.

Suç unsurlarının da kamufle olmak için çeşitli tedbirler aldığını aktaran Aydemir; “Buda şöyle bir durum çıkarıyor ortaya. Onları hareket edemez hale getiriyoruz. Ama biz yerlerini tespit ettikçe onlarda tedbir alıyorlar. Bizim onlardan her zaman bir adım önde olmamız gerekiyor. Burada satış yapamayınca büyük mal getiremez oldular. Bu defa yolları tutunca stabilize yollardan yani çevre illerden getirmeye başladılar. Bu sefer fiyat yükseldi alım zorlaştı bu bile etkenler arasında yer alabiliyor. Sonrasında sadece kendi kullanımımı çıkarayım durumuna geldi bağımlı olanlar. Bizim en büyük sevinçlerimizden biri de liselerimizin tertemiz olması. Liselerimizde şükür bu tür olumsuz vakalarımız yok” dişe konuştu.

VATANDAŞLARIMIZ İHBAR ETSİN BİZ, DİREKT GIRTLAKLARINDAYIZ

Uyuşturucuyla mücadelede bu işin içerisinde olan herkesin adeta gırtlaklarına yapıştıklarını ve sahayı hiçbir zaman boş bırakmadıklarını ifade eden Aydemir; “Bazen insanlarımız nadirde olsa şüpheli durumlar görüyor ve ihbar ediyorlar. İhbar edenler benim ismimi yazmayın diyor ve r bunu anlayabiliyoruz. Bizde diyoruz ki biz sizlere zarar gelmemesi için bunlara karşı gerekli tedbirleri alırız, siz yeter ki ihbar edin.  Fakat hala insanlarımız görüyor görmemezlikten geliyor. Bu sadece uyuşturucu için geçerli değil diğer olaylarda da durum böyle. Mesela yolda birisi saçma sapan araç kullanıyor, insanların canını tehlikeye atıyorsa arayıp ihbar edin. Bu adam alkollümü gereğini yapın deyin. Sen  serseri bu deyip görmezden gelirsen yarın Allah korusun sana yada sevdiklerine zarar verebilir. Biz kafamızı ne kadar çevirirsek o kadar tehlikenin içindeyiz. Eğer toplum olarak komple bir mücadeleye girersek ki biz her zaman hazırız ve zaten mücadele ediyoruz, ama halkımız da bu konuda bilinçli ve duyarlı olmalı. Destek vermelidir.  Yani bu net bilgiden uzak bir şekilde vatandaşlarımızda bize bir omuz verse biz o zaman çok daha hızlı yol alırız. Şimdi bu olmayınca biz resmen iğneyle kuyu kazıyoruz. Arkadaşlarımız da gerçekten çok özverili çalışıyor, her geçen gün daha da iyiye gidiyoruz” dedi.

AKSARAY’A AMATEM MERKEZİ KURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Bağımlıların ailelerine destek olma noktasında da gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Aydemir; “Oğlumu ne olur hapse atın diyen bir annenin sesini duymak çok zor bir şey, bu bizi çok yarılıyor. Çünkü içicinin yasalar önünde çok fazla bir cezası yok. Biz bunları tedaviye yönlendirerek üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Aksaray’da da bir AMATEM merkezi kurmaya çalışıyoruz. Nüfusa göre bakılıyor ona. Özel kliniklere gidiyorlar yoğunluktan ilaç yazıp gönderiyorlar 2 gün tutuyor 3’üncü gün etki etmiyor. Yani bizim daha sistematik bir şekilde yapmamız gerekiyor bu işi. Bence sadece polisiye tedbir, soruşturmalar, savcılık tedbirleri bu olayda yeterli olmaz. Çünkü Allah korusun herkesin başına gelebilir. Çok şükür benim çocuklarım benim akrabalarım bundan uzak ama bilmiyorlar ki sokağa çıkıldığı an yine tehlikedeler. Artık 3’e 5’e de bakmıyorlar, kim ister ki akşam eve gelirken çocuğunun önün birinin çıkıp bıçak çekip ver paranı yoksa alacağım canını denmesin. Bilinçli olup çevremizi dikkatle takip edersek sorunların üstesinden gelebiliriz. Ne kadar bana ne dersek o kadar tehlike içindeyiz” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası