banner
Gündem

400 Okulla Video Konferans Yöntemi ile Toplantı Yapıldı

aksaray genelinde tüm resmi ve özel okullarda görevli her branştaki zümre başkanı öğretmenlerin katılımı ile müfredat ve yıllık plan modülünün tanıtımı konusunda “e- müfredat modülü eğitimleri” video konferansı yapıldı. aksaray..

400 Okulla Video Konferans Yöntemi ile Toplantı Yapıldı
banner

aksaray genelinde tüm resmi ve özel okullarda görevli her branştaki zümre başkanı öğretmenlerin katılımı ile müfredat ve yıllık plan modülünün tanıtımı konusunda “e- müfredat modülü eğitimleri” video konferansı yapıldı.
aksaray genelinde tüm resmi ve özel okullarda görevli her branştaki zümre başkanı öğretmenlerin katılımı ile müfredat ve yıllık plan modülünün tanıtımı konusunda “e- müfredat modülü eğitimleri” video konferansı yapıldı.
 “e-müfredat modülü” tanıtımı için yapılan video konferansın açılış konuşmasını İl milli eğitim müdürü hacı Ömer kartal  yaptı. kartal, açılış konuşmasında; “kıymetli öğretmen arkadaşlarım, hepiniz hoş geldiniz. bildiğiniz üzere bakanlığımız ” 22.08.2017 tarihinde  millî eğitim bakanlığı eğitim bölgeleri yönergesi” ve  25.08.2017 tarihinde  eğitim kurulları ve zümreleri yönergesini yürüklüğe koymuştur. bu yönergelerin uygulanması amacı ile bakanlığımız e- müfredat projesini başlatmıştır. bu proje kapsamında modül oluşturulmuş ve  modül  ankara ,bursa, konya, gaziantep, kayseri,  giresun ve kırşehir illerinde pilot olarak uygulamıştır. bakanlığımız söz konusu modülü 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminden itibaren bütün illerde uygulanacağını duyurmuştur. bu amaçla ilimizden ortaöğretimden sorumlu Şube müdürümüz ve mebbis sorumlumuz modülün kullanımı ile ilgili çalıştaya katılmışlardır.İl milli eğitim müdürlüğü, merkez ve merkeze bağlı kurumlarımızda görevli yöneticiler ile İlçe millî eğitim müdürlüklerimizde görevli yöneticilerimize, e-müfredat modülü ile ilgili iş ve işlemleri, adı geçen yönergeler hükümlerini ve eklerini, takvime göre yürütmeleri için gerekli eğitimleri vermiştir. ortaöğretim kurumları yönetmeliği ,okul Öncesi eğitim ve İlköğretim kurumları yönetmeliği ve eğitim kurulları ve zümreleri yönergesine göre siz zümre başkanlarına büyük sorumluluk ve görev düşmektedir. İlgili mevzuatlarda okul zümresi, okul zümre başkanları zümresi ,ilçe zümre başkanları ve il zümre başkanları toplantısı yapılması hükmü konmuştur.  bahsettiğim bu  toplantıların sisteme doğru ve eksiksiz işlenebilmesi ve daha verimli bir çalışmanın olması için modülün tanıtımı bu eğitimin verilmesine ihtiyaç olacağı değerlendirilmiştir. okullarımızın siz değerli zümre başkanları öğretmenlerimize modülün kullanımı ve modülde okul, ilçe ve il zümre başkanları toplantısının nasıl yapılacağını mebbİs yöneticisi İbrahim demircan , uygulamalı olarak anlatacak ve gösterecektir. bildiğiniz üzere zümre toplantıları eğitim ve öğretim için olmazsa olmazımızdır. bakanlığımız müfredat programında güncellemeler ve değişiklikler yapmıştır. bakanlığımızın politikaları doğrultusunda müfredatın amacına ulaşması siz öğretmenlerimizin gayretleri ve çalışmaları ile olacaktır. buda sizlerin yapacağı zümre toplantıları ve toplantılarda alacağınız kararlarla, bunların uygulanması ve değerlendirmesi sayesinde olacaktır. bu e- müfredat projesinin başarıya ulaşması hiç kuşkusuz sizler sayesinde olacak. eğitimin başarılı geçmesini temenni eder hepinize başarılar dilerim” dedi. İl milli eğitim müdürümü hacı Ömer kartal “ın açılış konuşmasının ardından mebbİs yöneticisi İbrahim demircan , video konferans yöntemi ile e-müfredat modülü”nü uygulamalı olarak anlatarak tanıttı.

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası