banner
Özel

33 yıllık öğretmen Meltem, eğitimci annesinin rekorunu kırmak istiyor

Aksaray’da eğitim gördüğü Cumhuriyet İlkokulu’nda 33 yıldır öğretmenlik yapan Meltem Acar, aynı okulda 35. yılını doldurup emekli olan annesi Birsen Acar’ın rekorunu kırıp emekli olmayı hedefliyor. Çerdiğin Mahallesi’nde bulunan 100..

33 yıllık öğretmen Meltem, eğitimci annesinin rekorunu kırmak istiyor
banner

Aksaray’da eğitim gördüğü Cumhuriyet İlkokulu’nda 33 yıldır öğretmenlik yapan Meltem Acar, aynı okulda 35. yılını doldurup emekli olan annesi Birsen Acar’ın rekorunu kırıp emekli olmayı hedefliyor.

Çerdiğin Mahallesi’nde bulunan 100 yıllık Cumhuriyet İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapan 53 yaşındaki Meltem Acar, “Meslekte 33. yılımı tamamlamak üzereyim. Ailemizde birçok kişi öğretmenlik görevi yapıyor. Babam okul müdürlüğünden, annem ise Cumhuriyet İlkokulu’ndan emekli oldu. Bende bu okulun mezunuyum. Kızımda bu okuldan mezun olup öğretmen oldu. Erkek kardeşimde öğretmen. Bu gerçekten çok gurur verici bir durum. Bende kendimi tamamen buraya ait hissediyorum. Hayatım boyunca evimden daha çok okulda vakit geçirdim. Tatillerde de çocuklara kurslar veriyorum. Mesleğimi 100 yıllık geçmişe sahip olan bir okulda devam ettirdiğim için çok mutluyum. Okulumuz gerçekten ismi ve kadrosu ile çok özel bir okul” dedi.

‘BİZDE ÖĞRENCİLERİMİZLE OLGUNLAŞIP BÜYÜYORUZ’

Mesleğe başlama serüveninden bahseden Acar şöyle konuştu: “Mesleğe ilk Gaziantep ilinde başladım. Mersin’e tayinim çıktı. Daha sonra evlendim. Tekrar Aksaray’a,  kendi memleketime geldim. Meslekte 33’üncü yılımı tamamlıyorum. Bu okulda ise 23 yıldır görev yapıyorum. Mezun ettiğim öğrencilerde ziyaretime geliyor. Benim en büyük gururum yetiştirdiğim öğrencilerim. Onlara duyduğum sevgi hiçbir şeyle ölçülemez. Benim yanıma mezunlar bile anne diye gelirler. Bu durum beni çok mutlu ediyor. Biz çocukları sıfırdan alıp çekirdekten 4 yıl yetiştiriyoruz. Öğrencilerin her şeyi ile ilgileniyoruz. Yeri geldiğinde burnunu silip,  ayakkabısını bağlıyoruz. İlk diş çıkışına şahit oluyoruz. İlk hedeflerini burada aile ile birlikte belirliyoruz. 4. sınıfa geldiklerinde bizden ayrılıyorlar. Bizde onlarla olgunlaşıp büyüyoruz.”

‘ANNEMİN REKORUNU KIRMAYI HEDEFLİYORUM’

24 Kasım Öğretmen Gününü ailesiyle birlikte kutladıklarını aktaran Acar, “Öğretmenler gününde annem ve babam ilk hediyelerini benden alıyorlar. Onlara her yıl ilk çiçeklerini ben gönderiyorum. Akşamında ise hep birlikte oluyoruz. Bende annemin rekorunu kırıp eğitim gördüğüm Cumhuriyet okulundan emekli olmayı hedefliyorum” diye konuştu. Foto-Haber :Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası