banner
Asayiş

Aksaray’da sosyal medya dolandırıcılığı

aksaray”da bir kadın, sosyal medya hesabının ele geçirildikten sonra hesap üzerinden iletişime geçildiği kişilerin dolandırıldığı iddiasıyla polise şikayette bulundu. aksaray”da bir kadın, sosyal medya hesabının ele geçirildikten sonra hesap üzerinden..

Aksaray’da sosyal  medya dolandırıcılığı
banner

aksaray”da bir kadın, sosyal medya hesabının ele geçirildikten sonra hesap üzerinden iletişime geçildiği kişilerin dolandırıldığı iddiasıyla polise şikayette bulundu. aksaray”da bir kadın, sosyal medya hesabının ele geçirildikten sonra hesap üzerinden iletişime geçildiği kişilerin dolandırıldığı iddiasıyla polise şikayette bulundu.
alınan bilgiye göre, bir dernekte çalışan nesrin c”nin sosyal medya şifresini ele geçiren dolandırıcılar, kullanıcının iletişim halinde olduğu kişileri tespit ederek "hediye çeki kazandırma" bahanesiyle karşıdaki kişilerin cep telefonu numarasını istedi.
cep telefonlarına yollanan mobil ödemeye dair mesajı, onaylayan 10 kişi bu yöntemle dolandırıldı.
durumu haber almasının ardından aksaray emniyet müdürlüğü siber suçlarla mücadele Şube müdürlüğü”ne gelen nesrin c, zanlıların yakalanması için şikayette bulundu.
nesrin c. yaptığı açıklamada, kendisinin haberi olmadan sosyal medya hesabının ele geçirildiğini, durumu fark ettiğinde ise birçok arkadaşının kendisi üzerinden mağdur edildiğini söyledi.
yaşanan durumdan üzüntü duyduğunu dile getiren nesrin c, sosyal medya kullananların bu konuda dikkatli olması gerektiğini kaydetti. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası