banner
13

Aksaraylılar kan vermede bilinçli

29 ekim – 4 kasım tarihleri arasında kutlanan kızılay haftası”nda çocuklara ve gençlere kızılay bilinci yerleştirilmeye çalışılıyor. türk kızılayı genel merkezi ve türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan..

Aksaraylılar kan  vermede bilinçli
banner

29 ekim – 4 kasım tarihleri arasında kutlanan kızılay haftası”nda çocuklara ve gençlere kızılay bilinci yerleştirilmeye çalışılıyor. türk kızılayı genel merkezi ve türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada türk kızılayı”nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, türk kızılayı”na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.
kızılay aksaray Şube müdürü yusuf Öztürk, kızılay haftası nedeniyle egemen gazetesine yaptığı açıklamada; kızılay”ın savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım yapmadan yardım etmek amacıyla kurulduğunu ifade etti.
aksaray”da kızılay”ın faaliyetlerini anlatan Öztürk, ”kızılay olarak bu yıl şehrimizde 2 bin aileye gıda paketi, 500 adet aileye et ve kıyma konservesi, ihtiyaç sahibi 5 bin 900 kişiye elbise ve 300 kilo pirinç yardımı yaptık. yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte, çocuklarımıza 6 bin liralık kırtasiye yardımında bulunduk” şeklinde konuştu.
‘aksaray ve çevre İllerİn kan
İhtİyacini karŞilamayi hedeflİyoruz”
Öztürk, “türkiye genelinde nüfus bazında kan verme olayında çok iyi noktadayız. vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı. kan vermek için 2 veya 3 saat bekleyen vatandaşlarımız var. türkiye genelinde kan verme hususundaki bu bilinçli kitleye sahip olmak bizler için oldukça önemli bir konu. bu kapsamda bizde bulunduğumuz binayı yıkıp kan merkezi kurmayı hedefliyoruz. İçerisinde kan merkezi olan kızılay binası”nı aksaray”a kazandırmak istiyoruz. yeni bina ile şehrimizde toplanan kanlar artık burada kalacak. Şuanda şehrimizde toplanan kanlar kayseri”ye gidiyor. orada kan merkezinde ayrıştırılıyor. tüm işlemler orada yapılıyor. oradan da ihtiyaç olan yerlere kan gönderiliyor. türkiye”de kan vermede birinciyiz ama şehrimizde bir kan merkezi olmadığından bize bunun faydası çok az oluyor. Şehrimizde birine kan lazım olduğunda kayseri”den temin etmek zorunda kalıyoruz. o da gecikmelere ve farklı aksaklıklara neden olabiliyor. ama biz kuracağımız kan merkezi ile direk buradan kan ihtiyaçlarımızı karşılayacağız. aldığımız kanlar için gerekli tüm işlemleri burada kendimiz yapacağız.  hem şehrimizin hem de şehrimize yakın çevre illerin kan ihtiyacını rahatlıkla karşılayacağız” dedi.
‘Ünİversİte ÖĞrencİlerİnİ gİydİreceĞİz”
aksaray Üniversitesi”nin içinden 90 metre kare yer aldıklarını ifade eden Öztürk, “Şuanda düzenlenmesi yapılıyor. genel merkezimizden elbise talebinde bulunduk. bay ve bayan olmak üzere a”dan z”ye 5 bin adet ürün talep ettik. bu ürünler gelince üniversitede gençlik kollarımız ile birlikte ihtiyaç sahibi öğrencileri giydireceğiz. bugün ihracat yapan firmalar kızılay”a bağış yapınca vergiden düşüyorlar. kızılay”da bu bağışlanan elbiseleri 81 ile dağıtıyor. bizde burada temin ettiğimiz ürünlerle öğrencilerimize yardımcı olacağız” şeklinde ifade etti.
kısaca kızılay”ın tarihinden de bahseden Öztürk; “11 haziran 1868 tarihinde osmanlı yaralı ve hasta askerlere yardım cemiyeti adıyla kurulan kızılay, 1877″de osmanlı hilali ahmer cemiyeti, 1923″de türkiye hilali ahmer cemiyeti, 1935″te türkiye kızılay cemiyeti ve 1947″de türkiye kızılay derneği adını almıştır. kuruluşa kizilay adını büyük önder atatürk vermiştir” dedi. foto: Şeyda coŞar-haber: dilara çİftcİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası