banner
13

Eskiyor fakat asla modası geçmiyor

24 yaşındaki genç girişimci aleyna engür, arkadaşlarından ve çevresinden aldığı destek ile hayali olan nostalji dükkanını açtı aksaray”da eski dönemde giyilen kıyafetlerin satıldığı vintage olarak adlandırılan nostalji dükkanı tarzı ile..

Eskiyor fakat asla modası geçmiyor
banner

24 yaşındaki genç girişimci aleyna engür, arkadaşlarından ve çevresinden aldığı destek ile hayali olan nostalji dükkanını açtı aksaray”da eski dönemde giyilen kıyafetlerin satıldığı vintage olarak adlandırılan nostalji dükkanı tarzı ile dikkat çekiyor. mağazada o dönemde kullanılan elektronik ve dekoratif eşyalarla süslenip otantik bir ortam oluşturuluyor.
her zaman iş hayatında aktif çalıştığını ancak hayallerindeki mağazayı açalı 2 yıl olduğunu söyleyen işletmeci aleyna engür, şehirde bu tarz bir işletmenin olmadığını söyledi.


‘İnsanlar da farklilik arayiŞinda”
İşletmesinde 80″lerden ve 90″lardan kıyafetler olduğunu ve gören vatandaşların ilgisini çektiğini kaydeden engür, “butiğimde en çok vatkalı gömlekler, bomber ve deri ceketler tercih ediliyor. artık insanlar farklılık arayışında ve eskiye dönüş başladı. vatkalı gömlek, balon kollar, İspanyol paçalar, salopetler, oversized kaban ve pantolonlar, yüksek bel pantolon ve fileli kıyafetler eskiyor fakat asla modası geçmiyor ”dedi.


‘dekor ÜrÜnlerİnİ bulabİlmek
İçİn tÜm kapilari çaldim”
eski ürünleri bulabilmek adına büyük bir çaba sarf ettiğini belirten engür, dükkânında büyük bir emek olduğunu söyledi. engür, “bu dükkânın eski hali klasik bir mağazaydı. Şu an ise şehirde tek olan ve farklı konseptin yer aldığı bir işletme oldu.  satılık olanlar sadece kıyafetler. diğer her şey kendime ait, karşıdaki fotoğraf makinesi, saatler ve vitrinde asılı olan ayakkabıyı satmıyorum.  dekor ürünlerini bulabileceğim tüm kapıları çaldım. kendi anneannem, dedem, arkadaşlarımın aile büyükleri, eşimin akrabalarını kadar herkese tek tek sordum. dikiş makinesi ve fotoğraf makinesini arkadaşımın dedesi yurt dışına gidip gelirken getirmiş hatta evlerinde bir oda da tamamen o zamanlarda kullanılan nostaljik ürünlerle doluydu. bu dükkânı açtığımı duyunca bu eşyalardan bir kaçını bana hediye olarak getirdiler. ” diye konuştu.


1980 ve 2000 yillari arasinda
kullanilan ÜrÜnler
vintage deyince insanların aklına ikinci el kıyafet geldiğini kaydeden engür, “bu kıyafetler orijinal 1980″le 2000 yılları arasında kullanılan ürünler. dükkânımda bire bir 1989″un o zamanların hip hop tarzında giyinenlerin bomber ceketi var. biz kendimiz seçip, kıyafetleri kuru temizlemeye veriyoruz ve ütülendikten sonra askımızda yer alıyor. vintage ürünler sıfır olarak elimize geçmiyor fakat temizlendikten sonra askılarımızda asıyoruz. kıyafetlerimizin birçoğunu yurt dışından getiriyoruz. çünkü orada insanlar daha önce hiç kullanmadıkları etiketli ürünleri pazarlarında satıyorlar. bizim de İstanbul”da çalıştığımız kişiler var. Özellikle bu kıyafetleri yurt dışına gidip getiriyorlar, biz de satıyoruz” ifadelerini
kullandı.


eskİye dÖnÜŞ çok kalİtelİ
kendisinin de nostalji ürünleri çok sevdiğini ve bu ürünlerin her birinin bir anısı olduğuna inandığını dile getiren engür sözlerini şöyle sonlandırdı: “ben farklılıkları seven bir insanım. klasik tarzı sevmiyorum yani herkeste olan eşyalar bana çekici gelmiyor. nostaljiyi seviyorum; 1970, 1980, 1990 ve 2000″li yılların İstanbul hanımefendisi ve beyefendisinin giyim tarzları, müzikleri, yaşamlarını çok araştırdım ve çok seviyorum. 80″ler ve 90″lar türkçe ve yabancı müziklerini de dinliyorum. eskilerin kot ceketlerinden deri ceketlerine, vatkadan İspanyol paçaya hepsi çok hoşuma gidiyor. televizyonda eski dönemi anlatan dizileri izlediğimde orada kullanılan kıyafetler çok ilgimi çekiyor. eskiler daha kaliteli ve giyim tarzları bana daha alımlı geliyor.” foto-haber: senanur temÜr

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası