banner
13

Gülağaç ilçesinden 81 şehre kaz gönderiyor

İlçesİne dÖnerek kaz Üretİcİsİ oldu aksaray”ın gülağaç ilçesinde 4 yıl önce hobi olarak başladığı kaz üretimini 50″den 700″e çıkaran genç girişimcinin hobisi kazanç kapısı oldu. bekir genç, ürettiği kazları temizleyip,..

Gülağaç ilçesinden 81 şehre kaz gönderiyor
banner

İlçesİne dÖnerek kaz Üretİcİsİ oldu aksaray”ın gülağaç ilçesinde 4 yıl önce hobi olarak başladığı kaz üretimini 50″den 700″e çıkaran genç girişimcinin hobisi kazanç kapısı oldu. bekir genç, ürettiği kazları temizleyip, tuzlayıp, kurutup özel kutularda türkiye”nin birçok noktasına gönderiyor.
küçük yaştan itibaren kanatlı hayvanlara bir ilgisinin olduğunu belirten 39 yaşındaki genç,  “aksaray”da cep telefonu dükkânımı kapatarak, gülağaç ilçesine yerleştim. müstakil evimin bahçesine kurduğum çiftlikte kaz üretimi yapıyorum. kazlarımı doğal besinlerle beslemeye özen gösteriyorum” dedi.

‘kiŞin vazgeçİlmezİ kaz etİ”
kazların yüzme,  temizleme ve kurutma işlemlerini de kendisinin yaptığını belirten genç , “Ürettiğim kazları başta İstanbul, kars ve İzmir olmak üzere türkiye”nin dört bir tarafına gönderiyorum. maliyetler artığı için ister istemez kaz fiyatları da arttı. bu sezon kilosunu 70 tl”den veriyoruz. 3 farklı cinsten kazımız var. canlı ağırlıkları 6 ile 8 kilo geliyor. soyulmuş ise 4 ile 5 kilo arasında değişiyor. kazları doğal besliyorum. yumurtadan çıkardığım civcivlere 7-8 ay özenle bakıp kış mevsiminde de kesimi yapıyorum. bu sezon fiyatlar yükseldiği için ilgi biraz azaldı. Şükür yine de talep var. kaz etini insanlar kış mevsiminde daha çok tüketiyor. vatandaşlarımız genelde fırında ya da düdüklüde içini bulgur pilavı ile doldurup tüketiyor. Öte yandan çiftliğimizde tavuk, hindi, bıldırcın gibi kanatlı hayvanlar da besliyorum. hobi olarak başladığım kaz yetiştiriciliği şimdi ise ailemizin gelir kapımız oldu. bunun yanında köy tavuğu ile horuz kesimi ile yumurta satışımız var” diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası