banner
13

‘Terzilik heyecan ve zorluk yaşayarak öğrenilmeli’

aksaray”da yarım asırdır terzilik yapan osman bölükbaş, ilerleyen yaşına rağmen mesleğini severek sürdürüyor. 70″li yıllarda terzilik mesleğine başlayan bölükbaş, terzilik mesleğini icra etmeye ilk günkü heyecanla devam ettiğini anlattı. terzilik..

‘Terzilik heyecan ve zorluk yaşayarak öğrenilmeli’
banner

aksaray”da yarım asırdır terzilik yapan osman bölükbaş, ilerleyen yaşına rağmen mesleğini severek sürdürüyor. 70″li yıllarda terzilik mesleğine başlayan bölükbaş, terzilik mesleğini icra etmeye ilk günkü heyecanla devam ettiğini anlattı. terzilik mesleğindeki heyecanı ve zorluğun ancak yaşayarak öğrenilebileceğini ifade eden bölükbaş, “1972 yılında terzilik mesleğine başladım. yani yarım asırdır bu işi yapıyorum. biz 6 kardeşiz, babam bu meslekte yetişmem için beni bir terzinin yanına çırak olarak verdi. 1977 yılında askerden döndükten hemen sonra da kendi dükkânımı açtım. 4 çocuğum var, hepsini de bu meslekte çalışarak alnımın teriyle büyüttüm. 2007 yılında da emekli oldum ama hala mesleğimi severek sürdürmekteyim” diye konuştu.

‘kumaŞlarimin hepsİ
 yerlİ ve markadir”
erkek takım elbisesi, pantolon, yelek, kadın döpiyes ve bluz gibi kıyafetlerin dikimini yaptığını ifade eden bölükbaş, "kumaşlarımın hepsi yerli ve markadır. burada ki rengârenk kumaşlardan müşterilerim beğeniyor ben de onların beden ölçülerini alıp, istedikleri modeli dikiyorum. dikeceğim kıyafetin kalıbını, kumaşını, ipliğini seçerim, makinemi temizlerim, dikişe hazırlarım, kıyafeti diktikten sonra provasını yaparım ve en sonunda ütüsünü yapıp müşterime teslim ederim" dedi.

‘bu meslekten çok Şey kazandim”
gençlerin meslek öğrenebilmesi için terziliğe heves etmesi gerektiğini vurgulayan bölükbaş, "Özellikle ben çırak yetiştirdim. elemanlarımın çoğu aksaray”da askeriye dikimevinde, organizede, yurt dışında ve tekstil üretim yerlerinde çalışıyorlar. yetiştirdiğim çırak sayısı 100″ü geçmiştir. eskiden yetiştirdiğim elemanlarım arayıp soruyorlar, onlarla hala görüşüyorum. ben her şeyi bu meslekten kazandım ve mesleki anlamda başkalarına da kazandıklarımı öğrettim" diye konuştu.

ismarlama terzİlİk geleneĞİ
aksaray”da eskiden insanların bayramlarda yeni takım elbise giymesi için gece gündüz kıyafet diktiklerini söyleyen osman bölükbaş, şimdilerde ise insanların yeni bayram elbisesi diktirmek için gelmediğini belirtti. bölükbaş, “80”li yıllarda ısmarlama siparişler olurdu, 6 ay öncesinden hazırlamaya başlardık fakat şimdi kimse bayramda yeni kıyafet diktirmek için bizim kapımızı çalmıyor. Şu anda günlük işler için çalışıyorum. pantolon paçası, pantolon daraltması, pantolona pens atma ve bir de kıyafetlere astar dikme işi yapıyorum. müşteriler bazen ya takım elbise ya da kadın döpiyes diktirmek için geliyor” ifadelerini kullandı. foto-haber: senanur temÜr

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası