banner
Gündem

Üzerindeki numaralar kalitesini gösterecek

aksaray”da yumurta satiŞinda yenİ dÖnem baŞladi aksaray”da yumurta satiŞinda yenİ dÖnem baŞladi – bakanlık tarafından hazırlanan tebliğle birlikte yumurta satışında yeni döneme girildi. Üzerinde kod bulunmayan yumurtalar satılmayacak. yumurtaların üzerinde..

Üzerindeki numaralar  kalitesini gösterecek
banner

aksaray”da yumurta satiŞinda yenİ dÖnem baŞladi aksaray”da yumurta satiŞinda yenİ dÖnem baŞladi

bakanlık tarafından hazırlanan tebliğle birlikte yumurta satışında yeni döneme girildi. Üzerinde kod bulunmayan yumurtalar satılmayacak. yumurtaların üzerinde bulunan 4 kodun anlamı ise şöyle:
 0: organik tavuk, 1: serbest dolaşan tavuk, 2: kümeste özgür tavuk, 3: kafes tavuğu.
gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığı türk gıda kodeksi yumurta tebliği”nin resmi gazete”de yayımlanmasının ardından yumurta üreticileri, "yetiştirme metodu kodu"nu da içeren yeni kodlama uygulamasına aksaraylı yumurta üreticileri başladı.
aksaray”da 12 yıldır yumurta satan akbulut yumurta yetkilisi İrfan akbulut, ”son günlerde gündemde olan yumurtanın üzerinde bulunan kod uygulamasını kısa sürede ilimizde yumurta üreten 2 adet firma yetiştirme metodu kodu"nu da içeren yeni kodlama uygulamasına başladı. biz şu anda 3: kafes tavuğu yumurtası satıyoruz. vatandaşlar bu kodlar sayesinde  nasıl bir yumurta tükettiğini bilecek.kodlar şu şekilde 0: organik tavuk, 1: serbest dolaşan tavuk, 2: kümeste özgür tavuk, 3: kafes tavuğu şeklinde . gelen vatandaşlar yumurtanın üzerindeki kod ile yumurtanın nasıl üretildiğini bu şekilde anlıyor. bunun yanında şu anda avrupa ve rusya”ya yumurta ihracatı olduğu için fiyatlar yükselmeye başladı.normal yumurta 11 lira duble yumurta  12 çift sarılı ise 14 lira satılıyor.yumurtaya ilgi alaka kış mevsiminde iyi durumda."dedi.foto-haber:ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası