banner
Gündem

ASÜ’nün altıncı belgeseli şehrin müziğini anlatıyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından hazırlanan ‘Dilden Dile Aksaray’ın Müzik Kültürü’ isimli belgesel için ön gösterim töreni düzenlendi. Vefa projeleri kapsamında hazırlanan belgesel serisinin altıncı filmi olan çalışma, şehrin türkülerini, hikâyelerini..

ASÜ’nün altıncı belgeseli şehrin müziğini anlatıyor
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından hazırlanan ‘Dilden Dile Aksaray’ın Müzik Kültürü’ isimli belgesel için ön gösterim töreni düzenlendi. Vefa projeleri kapsamında hazırlanan belgesel serisinin altıncı filmi olan çalışma, şehrin türkülerini, hikâyelerini ve emekçilerini konu alıyor.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, şair ve yazar İbrahim Tenekeci’nin vefa ile vefat arasında kurduğu ilişkiye dikkat çekti. Ölüm ile vefalı olmak arasında bir bağın söz konusu olduğunu kaydeden Rektör Şahin, “Biz de geçici bu alemde, uzunca bir süre yaşadığımız şehre karşı vefamızı ödeyelim istiyoruz. Bu duyguyla 2015 yılında yola çıktık ve bir dizi belgesel çalışmasını hayata geçirdik” dedi.

AKSARAY’IN 35 ADET TÜRKÜSÜ BULUNUYOR

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan da Aksaray’ın çok sayıda türküsü olduğunu söyledi. Bunların bir kısmının TRT repertuarına girmediğini kaydeden Doğan, “Hâlihazırda 35 türkümüz repertuara kayıtlı. Yakın gelecekte 60 türkümüzün daha TRT repertuarına girmesi adına gayretlerimiz var” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından hazırlanan belgesel izlendi. Belgeselde şehrin mahalli sanatçıları, folklor araştırmacıları ve akademisyenler, Aksaray türkülerini ve müziğini, hem güncel hem de tarihi perspektiften anlatıyor ve icra örnekleri sunuyor.

Etkinliğin son bölümünde, belgesele katkı sunan Mahalli Sanatçılar Arif Delen, Menderes Elçin, Zülfikar Kılıç ve Ali Şimşek ile Müzisyen ve Gazeteci Naci Karaköy’e, Folklor Araştırmacısı Emel Demiryürek’e, Öğretim Görevlisi Yaşar Musaoğlu’na ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’a belgeleri takdim edildi. Etkinlik, mahalli sanatçıların birer eserlik performansı ile tamamlandı. Rektör Yusuf Şahin de kanun eşliğinde iki eser seslendirdi.

ASÜ’de, Vefa projeleri kapsamında hazırlanan belgesel sayısı altı oldu. Çalışmaların isimleri şöyle: ‘Aksaray’ın Yaşayan Değerleri 1-2’, ‘Aksaray’ın Gazileri’, ‘Aksaray’ın Şehitleri’,  ‘Çeyrek Asrı Devirenler’ ve ‘Dilden Dile Aksaray’ın Müzik Kültürü’. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası