banner
13

Anaç koyun keçi destekleme tespit çalışmaları sürüyor

aksaray”da koyun ve keçi yetiştiricilerinin anaç koyun keçi desteğinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla, hayvan sağlığı Şube müdürlüğü ekipleri tarafından tespit çalışmaları sürüyor. armutlu köyündeki üreticileri ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan İl tarım..

Anaç koyun keçi destekleme  tespit çalışmaları sürüyor
banner

aksaray”da koyun ve keçi yetiştiricilerinin anaç koyun keçi desteğinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla, hayvan sağlığı Şube müdürlüğü ekipleri tarafından tespit çalışmaları sürüyor.

armutlu köyündeki üreticileri ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan İl tarım ve orman müdürü bülent saklav, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin et, süt ve yapağı üretiminin yanı sıra gıda ve tekstil sektörüne hammadde sağlaması nedeniyle oldukça önemli olduğunu söyledi.

saklav, aksaray”ın arazi ve iklim durumu, otlama alanları, yayla ve mera alanları bakımından küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için oldukça elverişli bir yapıya sahip olduğunu kaydetti.

yetİŞtİrİcİlerİn destekten faydalanmasi saĞlanacak

yetiştiricilerin destekten faydalanmaları için açıklamalarda bulunan saklav şöyle konuştu:  “17 aralık 2021 tarihine kadar alınan müracaat dilekçeleri yetiştirici birlikler tarafından 24 aralık 2021 tarihi itibari ile sisteme girilir ve listeler il, ilçe müdürlüklerine verilir. İl, ilçe müdürlükleri tarafından 24 aralık 2021 ve 28 Şubat 2022 tarihleri arasında yerinde tespit işlemleri yapılarak, desteklemeden faydalanmaları sağlanacaktır. bakanlığımız 2021 yılı için zamanında destekleme müracaatı yapamayan yetiştiricilere 02 mart 2022 tarihine kadar ilgili yetiştirici birliklerine dilekçe ile müracaat hakkı tanımaktadır. müracaat edenlerin 02-07 mart 2022 tarihleri arasında ilgili sisteme kayıtları tamamlanarak hazırlanan liste en geç 8 mart 2022 tarihinde il, ilçe müdürlüğüne teslim edilecektir. liste dâhilindeki yetiştiricilerin yerinde tespit işlemleri 25 mart 2022 tarihine kadar tamamlanıp daha önceki icmale aktarımı yapılarak, desteklemeden faydalanmaları sağlanacaktır. bu süreçte olumsuz hava koşullarına rağmen mesai mefhumu gözetmeksizin tespit çalışmalarını özveriyle gerçekleştiren tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum.” haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası