banner
13

Balık fiyatları cep yakıyor

balık sezonu durgun devam ediyor. balık bol çıkmayınca, fiyatlar da yüksek seyrediyor. esnaf, satışların düşmesinden; vatandaş ise balık yiyememekten şikâyetçi. av sezonunun başlaması ile aksaray”da da balık tezgâhlarını deniz mahsulleri..

Balık fiyatları  cep yakıyor
banner

balık sezonu durgun devam ediyor. balık bol çıkmayınca, fiyatlar da yüksek seyrediyor. esnaf, satışların düşmesinden; vatandaş ise balık yiyememekten şikâyetçi. av sezonunun başlaması ile aksaray”da da balık tezgâhlarını deniz mahsulleri süsledi. ancak fiyatların hayli yüksek olması nedeniyle satışlarda durgunluk hâkim. tavuk etini sollayan balık fiyatlarında, hem vatandaş hem de satıcılar fiyatların düşmesini bekliyor.
av yasağının 1 eylül”de kalkması ile balık tezgâhları renklendi. aksaray”da balık pazarı”nda birçok balık çeşidi yerini alırken, fiyatların yüksek olması nedeniyle vatandaşlar fazla ilgi göstermiyor. karadeniz hamsisinin kilogramının 20 tl”den satıldığı pazarda, diğer çeşitler de fiyatlar bir hayli yüksek.
pazar esnafı, yüksek fiyatlar nedeniyle şuan için satışların az olduğunu ifade ederek, havaların iyice soğumasıyla fiyatların da düşeceğini umut ediyor. kar yağışı ile birlikte balıkta da bolluk olacağını ve böylece fiyatların da düşeceğini söyleyen esnaflar, şimdilik beklemekle yetiniyor.
balıkçılardan serdar Öz, müşterilerin fiyatları yüksek bulduğunu belirterek sezonun önceki sezona göre iyi geçtiğini söyledi. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası