banner
Spor

Bu kez bisikletle tırmandılar

Bisiklet tutkunları Aksaray’da Hasan Dağ için pedal çevirdiler. Hasan Dağ’ı Yol Bisikleti Tırmanış Yarışması’nda bisiklet sporcuları, zorlu tırmanış etabında kıyasıya mücadele etti. Yarış renkli görüntüler oluşturdu. Dağılgan Spor Kompleksi önünden..

Bu kez bisikletle tırmandılar
banner

Bisiklet tutkunları Aksaray’da Hasan Dağ için pedal çevirdiler. Hasan Dağ’ı Yol Bisikleti Tırmanış Yarışması’nda bisiklet sporcuları, zorlu tırmanış etabında kıyasıya mücadele etti. Yarış renkli görüntüler oluşturdu.

Dağılgan Spor Kompleksi önünden başlayıp Karbeyaz Hotel önünde sona eren 2000 rakımlı zirve yarışması, Aksaray tarihinde bir ilki teşkil etti. Yarışma çerçevesinde büyük erkekler kategorisinde Muhammet Çevik,  genç erkekler kategorisinde Umut Göz, U-17 kategorisinde Ediz Ateş ve Masterler kategorisinde Gökhan Uzuntaş birinci oldu. Dereceye giren sporculara ödülleri Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön ve protokol üyeleri tarafından verildi. Aksaray’ın Hasan Dağı eteklerinde ilk kez yapılan yarışta parkurun çok güzel olduğunu ifade eden Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön,“Yarışmanın son 5.5 kilometresinde tatlı bir tırmanışın olması Türkiye’de yapmış olduğumuz yarışlara çok farklı bir güzellik kazandırdı.  Aksaray’ın uluslararası USİ takviminde yer alması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Gerçekten buraların tanınması, bilinmesi ve görülmesi lazım” şeklinde konuştu. Aksaray Gençlik Spor İl Müdürü Arslan Yıldız, “Türkiye genelinden 100’e yakın sporcu Hasan Dağ’ı bisiklet yarışlarına katıldı. 36 kilometrelik parkurun son 6 kilometresi zorluk derecesi olan bir etaptı. Başarı ile gerçekleştirildi. Burada en önemli amacımız Aksaray ve Hasan Dağı’nın tanıtılması” dedi.

Yarışmanın sponsorluğunu üstlenen Karbeyaz Hotel işletmecisi Tuncer Soyal ise sporcuları tebrik ederek, yarışmanın Aksaray’a katkısının büyük olacağını ve ilerleyen günlerde çok daha büyük yarışmalara ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi. Foto-Haber: Erdi ULUKAYA

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası