banner
Gündem

‘Kirletmeme kültürünü öğrenmemiz lazım’

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARININ RUTİN OLARAK YAPILDIĞINI SÖYLEYEN DİNÇER; ‘ÇOCUKLARIMIZA DAHA YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR BIRAKMAK İÇİN ŞEHRİMİZİ TEMİZ TUTALIM’ Aksaray Belediyesi ekipleri ilkbaharın gelişi..

‘Kirletmeme kültürünü öğrenmemiz lazım’
banner

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARININ RUTİN OLARAK YAPILDIĞINI SÖYLEYEN DİNÇER; ‘ÇOCUKLARIMIZA DAHA YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR BIRAKMAK İÇİN ŞEHRİMİZİ TEMİZ TUTALIM’

Aksaray Belediyesi ekipleri ilkbaharın gelişi ile birlikte şehir genelindeki 48 mahallede, cadde ve sokaklarda çöp toplama, yabancı otların temizliği, çöp konteynerlerinin yıkanması ve dezenfekte edilmesi gibi çalışmalar gerçekleştiriyor.

Aksaray Belediyesi ekiplerince hummalı bir şekilde başlatılan temizlik çalışmaları kapsamında, çevreye gelişi güzel bir şekilde atılan ambalaj, kâğıt, poşet, cam şişe, naylon, izmarit gibi her türlü atık madde ve çöpler toplanarak katı atık bertaraf tesisine gönderiliyor.

Şehir genelinde çöp toplama ve temizlik çalışmalarının yanı sıra çöp konteynerlerinin estetik bir görünüm kazandırılması adına yapılan çim çit giydirme çalışmaları da Aksaray Belediyesi ekiplerince devam ediyor. Aksaray Belediyesi’nin atölyelerinde üretilen çim çitler geçtiğimiz dönemlerde belediye ekiplerince bazı mahallerdeki konteynerlere giydirilmişti. Vatandaşların isteği üzerine çim çit giydirme yapılan konteynerlerinin de sayısı artıyor.  Ayrıca konteynerler kent estetiğine uygun görsellerle süsleniyor.

Daha temiz ve nezih bir şehir için periyodik olarak temizlik çalışmaları yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; “Temiz ve sağlıklı bir şehirde yaşamak için hepimize görevler düşüyor. Bir kentin temizliği belediyelerin başlıca görevleri arasındadır. Yaşadığımız kent hepimizin. Bu amaçla, daha temiz ve yaşanılır bir Aksaray için üzerimize düşen vatandaşlık görevini de yerine getirmeliyiz. Bir şehri temizlemek için önce sokağımızı temizlemeliyiz. Çocuklarımıza temizlik bilincini küçük yaşlarda aşılamalıyız. Böylelikle hem sokağımızı temizleyen temizlik görevlilerimizin işlerine kolaylık sağlamış, hem de daha temiz bir kentte yaşamış oluruz. Temizlemek belediyenin asli görevidir. Temizlemenin birinci görevi ise kirletmemektir. Kirletmeme kültürünü öğrenmemiz lazım. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, belirlenen kurallara uymaları, çevre sağlığı ve temizliğine gerekli hassasiyeti göstererek, şehrimize sahip çıkmalarıdır. Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanır bir kent bırakmak hepimizin görevi” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası