banner
13

‘Damızlık hayvanlar kesime gitmesin’

aksaray veteriner hekimler odası başkanı Önder yıldız, ulusal süt konseyinin yaptığı süt fiyatı artışı üreticilerin yüzünü güldürürken, aynı oranda yeme gelen zamın üreticileri üzdüğünü belirtti. süt fiyatlarında meydana gelen artış..

‘Damızlık hayvanlar  kesime gitmesin’
banner
aksaray veteriner hekimler odası başkanı Önder yıldız, ulusal süt konseyinin yaptığı süt fiyatı artışı üreticilerin yüzünü güldürürken, aynı oranda yeme gelen zamın üreticileri üzdüğünü belirtti.
süt fiyatlarında meydana gelen artış sonrası açıklamalarda bulunan oda başkanı yıldız, ” litresi daha önce 3,20 kuruştan satılan çiğ sütün litresi 4,70 tl”ye çıktı. hayvancılıkla uğraşan bir kişi, bir litre süt satarak bir kilo bile alamıyor. bilimsel olarak çiğ süt üreticisi 1 litre çiğ süt sattığında 1,5 kilogram yem alabilirse üretimini sürdürebilir. oysa bu rakam mayıs ayında 0,92″ye kadar gerilemiştir. artan yem fiyatları karşısında, maliyetlerin çok altında kalan çiğ süt fiyatları ülke hayvancılığını zor bir sürece sokacaktır. bu fiyat artışı üreticilerinin yüzünü güldürdü derken, yeme aynı miktarda zam geldi. Ülkemizin son dönemlerde yaşadığı ekonomik sıkıntılar yetiştiricilerimize yansımaya başladı. girdiler arttı. yem, ilaç ve ekipman fiyatları da ciddi şekilde yükseldi” dedi.
‘tarim ve hayvanciliĞin
 Önemİnİ gÖrdÜk”
artan maliyetler sonrasında yetiştiricilerin tarım ve hayvancılık yapmalarını, damızlık işletmelerinin ayakta kalmasını zorlaştırdığını kaydeden yıldız, “bizim için en büyük tehlike şu; damızlık işletmelerinin damızlıkları kesime göndermeleridir. bu bizi uçuruma götürür. Ülkemizin geçmiş dönemlerde elde ettiği kazanımlarının hepsini kaybederiz. pandemi süreci bize şunu gösterdi; tarım ve hayvancılığı olmayan bir ülkenin ne kadar zengin ve ekonomik varlıkları olursa olsun, terekte bulgur, et, kıyma, yoğurt ve peyniri bittiği zaman ona ulaşamazsa hiçbir şeye yön veremeyeceği noktasında önemli bir gösterge oldu. bunun için tarım ve hayvancılık konusunda devletimizin üreticileri daha fazla desteklemesi gerekiyor. yetişicilerimiz girdi maliyetleri sonrası çiftliklerde hayvan sayılarını azaltmaya başladı” diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ
banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası