banner
13

‘Düğme her yerden alınmaz’

mustafa ulu: ‘aksaray halki bu eskİ esnafi unutmasin” dekoratif süs olarak başlayan yolculuğu daha sonrasında bir gerekliliğe dönüşen, günümüz moda dünyasının küçük fakat önemli bir detayıdır düğme.  düğmeler giysi üzerindeki konumuna..

‘Düğme her  yerden alınmaz’
banner

mustafa ulu‘aksaray halki bu eskİ esnafi unutmasin”

dekoratif süs olarak başlayan yolculuğu daha sonrasında bir gerekliliğe dönüşen, günümüz moda dünyasının küçük fakat önemli bir detayıdır düğme. 
düğmeler giysi üzerindeki konumuna ya da tasarımcının yaratmak istediği stile göre farklı boylarda kullanılmaktadır.
mustafa ulu 50 yıldan fazla düğme ve terzi levazımatı satıyor. eskiden terzi olduğunu dile getiren ulu, “gözlerim bozulmaya başlayınca bırakmak zorunda kaldım. daha sonra terzi levazımatı satmaya başladım. kendi çapımda işlerim iyi. kapalıçarşı terzilik ihtiyaçlarını benden karşılar ”ifadesini kullandı.
 eskiden düğmenin önemini anlatan ulu, “eskiden herkesin evinde teneke kutusunda renk renk, boy boy düğmeler olurdu. kumaştan, metalden ve birçok şeyden. oyuncak yerine çocuklar onlarla oynardı ”dedi. düğme çeşitlerinin fazla olduğundan bahseden ulu, “düğme her yerden alınmaz. bütün mesele düğmenin boyası aslında. düğme ufak fakat önemli bir ihtiya町eklinde konuştu.
eğer bir düğmeye ihtiyacınız olursa ben 50 yıllık yerimdeyim diyen ulu,”aksaray halkı bu eski esnafı unutmasın”dedi. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası