banner
13

El emeği göz nuru ürünlere destek

tuhafİye dÜkkâninda 7 yildir ev hanimlarina İŞ İmkâni saĞliyor anadolu”nun hemen hemen her yerinde kadınlar, aile bütçelerine katkı sağlamaya devam ediyor. nuray İpek”te 7 yıldır kendi tuhafiye dükkânında, ev hanımlarına..

El emeği göz nuru  ürünlere destek
banner

tuhafİye dÜkkâninda 7 yildir ev hanimlarina İŞ İmkâni saĞliyor

anadolu”nun hemen hemen her yerinde kadınlar, aile bütçelerine katkı sağlamaya devam ediyor. nuray İpek”te 7 yıldır kendi tuhafiye dükkânında, ev hanımlarına iş imkânı sağlıyor.
kadınların ürettiği el emeği eşyaların iplerini karşıladıklarını ve ev hanımlarına destek verdiklerini dile getiren İpek, “bu işe kendi yaptığım ürünleri satarak başladım. Şimdi ise 20 kadına kadar çıktık ve onların ürünlerini burada aksaray halkının beğenisine sunuyoruz. lifleri yapan kadınlarımız ayrı, patikleri, lifleri ören kadınlar ayrı. bu sayede birçok kadına ulaşabiliyoruz” şeklinde konuştu.
halkın sahip çıkmadığı el emeklerine, turistlerin sahip çıktığını ekleyen İpek, “değerlerimizi kaybediyoruz. bunun yanında bir de teknolojinin gelişmesi bulunuyor. teknoloji geliştikçe insanlar el ile yapılan işlerden uzaklaşıp daha teknolojik, daha otomatik ürünlere odaklanır oldu” dedi.
Ürünlerinin her birinde el emeği olduğunu ifade eden İpek, “ev hanımları yaptıkları ürün başına para kazanıyor. ev bütçelerine katkı sunmasının yanı sıra ekonomik özgürlüklerini de kazanıyorlar. Ürünlerin fiyatları 10 tl”den başlayıp 50 tl”ye kadar çıkıyor. lif, bebek yeleği, bebek patiği, şal, havlu kenarı gibi birçok çeşit ürünlerimiz bulunuyor” diye konuştu. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası