banner
13

Eski dikiş makinelerine hayat veriyor

İhsan usta 8 yaŞinda taniŞtiĞi dİkİŞ makİnelerİnİ 48 yildir tamİr edİyor aksaray”da, kapalı çarşıda 10 metre kare dükkânda, 48 yıldır dikiş makinelerini tamir eden İhsan eroğlu, “mesleğimi severek ve kendimi..

Eski dikiş makinelerine hayat veriyor
banner

İhsan usta 8 yaŞinda taniŞtiĞi dİkİŞ makİnelerİnİ 48 yildir tamİr edİyor
aksaray”da, kapalı çarşıda 10 metre kare dükkânda, 48 yıldır dikiş makinelerini tamir eden İhsan eroğlu, “mesleğimi severek ve kendimi yenileyerek bu işi yapmaya devam ediyorum” dedi.
73 yaşındaki İhsan eroğlu, 8 yaşında terzi yanında çırak olarak işe başladığını söyledi. 12 yıl boyunca terzilik yapmayı sürdürdüğünü kaydeden eroğlu, “askerden gelince eski işyerimin yanında singer satış ve tamir bayisi vardı. patronumun tavsiyesi ile terziliği bırakarak, dikiş makinelerinin tamir işine başlamaya karar verdim. singer fabrikasına giderek staj yaptım. İşi yerinde öğrenerek bu mesleğe başladım. 1993 yılında da aksaray yetkili bayiliğini aldım. mesleğe başladığımda sadece kara düzen makineler vardı. İlerleyen süreçte elektrik ile dijital makineler çıktı. 30 yıl önce halk eğitim kursları vardı. aksaray”da o yıllarda dikiş nakış revaçtaydı. her kadının bir dikiş makinesi vardı. bunların tamir ve bakımı ile günlerimiz geçerdi. Şimdi ise gençlerimiz dikiş nakış ile pek uğraşmıyor” diye konuştu.
‘benden sonra da
oĞlum bu İŞİ yÜrÜtecek”
65 yıldır dikiş makineleri ile içli dışlı olduğunu,48 yıldır ise dikiş makineleri tamiri yaptığını kaydetti. kendi işinin ustası olduğunu dile getiren eroğlu, “bu konuda da oldukça iddialıyım. bugün baktığımızda bilgisayarlı makinelerde dikiş ve nakış işleri yapıyor. bu makinelerin iplik işini de biz yapıyoruz. tek yapmadığımız iş ise bunların yazılımı. oğlum sinan”da benle beraber çalışıyor. onu da yıllardır burada yetiştiriyorum. benden sonra da bu işi o devam ettirecek” dedi.
‘100 yillik makİneler var”
dükkânında 100 yıllık makineler olduğunu belirten eroğlu, şöyle konuştu:”müşteriler eski makinelerini getiriyor, daha kullanışlı bir makineyle biz de takas yapıyoruz. her çeşit makine geliyor, bilgisayarlı makineler de geliyor normal makine de. eski makinelerin tamiri basit, yeni makinelerin tamiri ise diğerlerine göre biraz daha zor ama yine de makineye baktığım zaman neresinde hata var, hemen anlayabiliyorum” diye konuştu. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası