banner
Spor

Eşmekayaspor tarih yazdı

İki yıl önce kurulmasına rağmen kulüp idare yapısı, oluşturduğu kaliteli takım, oynadığı futbol ve centilmenliği ile aksaray futboluna renk katan eşmekaya spor takımı kısa sürede bal ligine çıkma başarısı göstererek..

Eşmekayaspor tarih yazdı
banner

İki yıl önce kurulmasına rağmen kulüp idare yapısı, oluşturduğu kaliteli takım, oynadığı futbol ve centilmenliği ile aksaray futboluna renk katan eşmekaya spor takımı kısa sürede bal ligine çıkma başarısı göstererek tarih yazdı.
İki yıl önce kurulmasına rağmen kulüp idare yapısı, oluşturduğu kaliteli takım, oynadığı futbol ve centilmenliği ile aksaray futboluna renk katan eşmekaya spor takımı kısa sürede bal ligine çıkma başarısı göstererek tarih yazdı.
kurulduğu ilk yılında u19 takımı final oynayan, amatör takımı ile play-off oynama hakkı kazanan ve tecrübesizliği sonucu geçen yıl şampiyon olamayan eşmekaya spor oynadığı futbolla gelecek adına ümit vermişti. geçen yıl şampiyon olamamada, göstermiş olduğu performans bu yılki şampiyonluğun ayak sesleri gibiydi.
eşmekaya eski belediye başkanı ve kulüp onursal başkanı tayfur başkan; “yeni kurulan bir takım olmamıza rağmen doğru kulüp yapısı, tecrübeli antrenör tercihi, karakterli futbolcu topluluğu ve uyumlu ekip çalışması ile aksaray amatör futbolunda önemli bir başarı elde ettik. bu elde ettiğimiz başarının gündelik başarı olmaması için her zamankinden daha çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. hedefimiz bal liginde ilimizi en iyi şekilde temsil etmek ve türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmaktır.” dedi
eşmekaya sporun başarılı teknik direktörü ahmet çınar; “İki yıldır planlı, düzenli, disiplinli ve özverili çalışmalarımızın sonucunda takımımız önemli bir başarı elde ederek bal ligine yükseldi. elde ettiğimiz bu önemli başarının yanında, bizim için öncelikli olan sporcu davranışları konusunda istediklerimizi büyük ölçüde başardık. takımımız oynadığı güzel futbolun yanında saha içi ve dışında centilmence tavırları ile kamuoyunun takdirini toplamıştır. gönüllerin şampiyonu olmak istiyoruz sloganı ile başladığımız 2018 – 2019 sezonunu hem gönüllerin hemde ligin şampiyonu olarak tamamladık.
geçen yıl göstermiş olduğu performansın ardından bu yıl beklentilerin yüksek olduğu eşmekaya spor geçen yıldan önemli oyuncularını kaybetti. yeni bir kadro kurarak sezona hazırlanan eşmekaya spor, aksaray amatör kümenin tecrübeli oyuncularından abdullah akata ile anlaşarak önemli bir transfere imza atmış oldu. geçen yılki takımdan süleyman ve rıdvan”ı elinde tutan eşmekaya aksaray besyo öğrencileri; yakup, baki, mert, m.ali, muhammed, hasan, doğukan, furkanile anlaştı. sezonun ilk maçını yeşilova spora kaybeden ikinci haftada sarıyahşi deplasmanında lisansları götürmeyi unutup 3 – 0 hükmen kaybeden eşmekaya ilk iki haftada 6 puan geri düştü. spor kamuoyunun 6 puan geriye düştükten sonra nasıl bir tepki vereceği merakla beklediği eşmekaya”da yönetimin takıma güvenip teknik ekip ve oyuncuların arkasında durması ve tecrübeli antrenör ahmet çinar”ın takımı toparlaması ile seri galibiyetler alarak ilk yarı bittiğinde gurubu üçüncü sırada tamamlayarak ligin ikinci yarısına play-off hesapları yaparak hazırlandı. İkinci transfer döneminde önemli bir transfer hamlesi yapan şampiyon, ilimizin tecrübeli oyuncularından mehmet gÜneŞ ve akif karakuŞ”la anlaştı. bu tecrübeli oyuncuların yanına almanyada top oynamış diğer bir tecrübeli oyuncu Ömer koç”u ekleyen eşmekaya gücüne güç kattı. tecrübeli oyuncularla genç oyuncuları iyi kaynaştıran Şampiyonun ayak sesleri lig bitimine doğru hissedilmeye başlandı.
play- ofa yeşilova beraberliği ile başlayan Şampiyon ikinci maçta güzel oyunu ile akhisar sporu 4 – 0 la geçti. Üçüncü hafta sarıyahşiyi 3 – 0 hükmen yenen eşmekaya dördüncü haftada sultanhanı maçını 4 – 1 yenerken futbolu ile de göz doldurdu. son haftaya kılıçarslan sporun 2 puan önünde lider giren eşmekaya beraberliğin şampiyonluk için yettiği maçta rakibi ile 0 – 0 berabere kalarak Şampiyon oldu. ve belediye sporun gurubunda lider olması sonucu ilimizi bal liginde temsil etmeye hak kazandı.

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası