banner
13

‘Genç istihdamında 3’üncü sıradayız’

aksaray çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü (İŞkur) istihdamın korunması, artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasını amaçlıyor. bu kapsamda İŞkur,..

‘Genç istihdamında 3’üncü sıradayız’
banner

aksaray çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü (İŞkur) istihdamın korunması, artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasını amaçlıyor. bu kapsamda İŞkur, aksaray”da 11 ayda 6 bin 512 kişinin iş sahibi olmasına katkı sağladı.
aksaray”ın genç nüfusu yüksek bir şehir olduğunu söyleyen İŞkur İl müdürü mahmut akkuş, “türkiye ortalamasına göre genç istihdamında 3″üncü il konumundayız. 2021 kasım ayı itibari ile ilimizde 6 bin 512 kişi işe yerleştirilirdi. pandemi süreci ve etkisine rağmen önemli bir artış kaydedildi. bu yönüyle bir iş birlikteliğinin neticesidir. nevşehir, niğde, kırşehir, kırıkkale ile aksaray illerinden oluşan tr 71 bölgesinde gerçekleşen her 3 istihdamdan birinden fazlası şehrimizden gerçekleşiyor. İşe yerleştirme konusunda bu olay çok mutluluk verici. Şehrimizde 3 tane organize sanayi bölgesinin olması, yeni yatırımcıların şehrimize yatırım yapması ile birlikte bu rakamların daha yüksek noktaya ulaşacağını hedefliyoruz. gençlerimize balık vermek yerine tutmayı öğreten aktif iş politikalarımız var. İş başı eğitim programımız, istihdam garantili meslek edindirme kurslarımız, mesleki eğitim ve geliştirme beceri iş birlikteliği protokolü olan megep projemiz gibi işverenlerimize işçi maliyetlerini düşürmek maksadı ile çok sayıda teşvik desteklerimiz söz konusudur. gençlerimiz meslek ve deneyim kazanırken, günlük 108 tl cep harçlığı ve iş kazası ile genel sağlık sigortası destekleri İŞkur tarafından sağlanıyor. İş gücü piyasasının aramış olduğu ara eleman ihtiyacına yönelik yıl içinde yaklaşık 2 bin kişiye mesleki eğitim kursları verildi” dedi.
İl müdürü akkuş, türkiye İstatistik kurumu”nun (tÜİk) rakamlarına göre aksaray”ın işsizlik konusunda türkiye ortalamasının altında seyrettiğini ifade etti. 

engellİ ve eskİ hÜkÜmlÜlerİ
destek tarİhİ İçİn son gÜnler
aksaray”ın tekstil sektöründe bir ivme kazandığını belirten akkuş,yaklaşık 20 firmada 4 bin 500 kişilik bir istihdam sağlanıyor. her yeni yatırımlar ve siparişlere bağlı olarak sektörde ihtiyaçlar doğmaktadır. ara elaman ihtiyacını gidermek içinde milli eğitim ile birlikte tekstil sektörünün ihtiyacını göre bölümler açılıyor. birde tekstil sektöründe en sevindirici husus kadınların daha fazla istihdam edilmesidir. bazı firmalar da sadece kadın çalışanlar yer alıyor. dezavantajlı gruplara yılda iki kez 65 bin tl destek sağlanıyor. çağrı dönemi 3 aralık 2021 gününde tamamlanmışken bakanlığımızın yeni talimatları ile 17 aralık 2021 tarihine kadar uzatıldı. engelli ve eski hükümlülerimiz İŞkur gelmeden iskur.gov.tr adresinden yararlanabilirler ve farklı dallarda kendi işlerini kurabilirler” diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası