banner
Özel

Hasan Dağı’nın kurbanlık koyunları alıcılarını bekliyor

İç Anadolu’nun küçükbaş hayvan varlığının büyük bölümünün yer aldığı Aksaray’da besiciler, uzun süredir besledikleri küçükbaş hayvanları satmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Hasan Dağı’nın yüksek rakımlı, verimli yaylarında yetişen kurbanlıklar, Kurban Bayramı..

Hasan Dağı’nın kurbanlık koyunları alıcılarını bekliyor
banner

İç Anadolu’nun küçükbaş hayvan varlığının büyük bölümünün yer aldığı Aksaray’da besiciler, uzun süredir besledikleri küçükbaş hayvanları satmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Hasan Dağı’nın yüksek rakımlı, verimli yaylarında yetişen kurbanlıklar, Kurban Bayramı için gün sayıyor.

Yüksek verimli otlakları nedeniyle 2 bin rakımlı yaylalara çıkardıkları hayvanları özenle besleyen yetiştiriciler, kurban hazırlıklarına başladı. Yetiştiriciler, hayvanları gerekli kontrollerden geçirerek sıkıntısız bir şekilde emeklerinin karşılığını almayı ümit ediyor.

Besici Murat Keser, daha iyi verim almak için hayvanlara Hasan Dağı’nda baktıklarını söyledi. Kurban Bayramı’nı umutla beklediklerini belirten Keser, “Hasan Dağı yaylalarında yetiştirdiğimiz hayvanlarımız kaliteli beslendikleri için çok verimliler. Koyunlarımızı pazara çıkarıp satmak için hazırlıklarımız başladı. Şu an satılacak hayvanları belirliyoruz. İnşallah hayırlı bir bayram geçiririz” dedi.

‘İYİ BİR GELİR ELDE ETMEK İSTİYORUZ’

Tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu ifade eden Keser, “Yaylada hem besicilik yapıyoruz hem de süt sağıyoruz bunun yanı sıra peynir de üretiyoruz. İşimiz gerçekten çok zahmetli. 6 ay boyunca otlak alanlarda emek vererek beslediğimiz hayvanlarımızı satarak iyi bir gelir elde etmek istiyoruz. Emeklerimizin karşılığını almak için bayramı dört gözle bekliyoruz” şeklinde konuştu. Foto-Haber: Erdi ULUKAYA

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası