banner
13

‘Hedeflerimize ulaştık’

aksaray afad mÜdÜrÜ tÜrkmen 2019 yilini deĞerlendİrdİ afet ve acil durum yönetimi başkanlığı (afad) aksaray müdürü cezmi türkmen, her yıl hedef bir çalışma programı düzenlediklerini ve 2019 yılında bu hedeflerin..

‘Hedeflerimize ulaştık’
banner

aksaray afad mÜdÜrÜ tÜrkmen 2019 yilini deĞerlendİrdİ afet ve acil durum yönetimi başkanlığı (afad) aksaray müdürü cezmi türkmen, her yıl hedef bir çalışma programı düzenlediklerini ve 2019 yılında bu hedeflerin çoğunu gerçekleştirdiklerini söyledi.
bu yıl 203 olay meydana geldiğini dile getiren türkmen, “geçen seneki olay sayımız 269″du. olay sayımızı azalttık. 2019 yılı içerisinde toplam 35 tane de çalışma öngördük.  bunların uzun süreli olanlarının dışında hepsini tamamladık. bitmeyenler var fakat bu çalışmalara da başlanıldı. projelerimizin risk analizlerini bitirdik” dedi.
2020″de afet konutlarinda
tapusuz ev kalmayacak
tapusuz afet konutlarının ciddi bir sıkıntı yarattığını aktaran türkmen, “afet konutları ile ilgili 1956 yılından beri aksaray”da afet konutları yapılmış.1235 tane afet konutu var. bunların yüzde 90″nın tabusu yok. bu konutlarımızın tamamının tapulandırılması ile ilgili firmalara hizmet alımı yaptık. 2020 yılında afet konutlarında tabusuz hiçbir konut kalmayacak. tabuları dağıtacağız. bu da hedeflerimiz arasındaydı” şeklinde konuştu.
organize sanayi bölgesi yangın risk analizlerini tamamladıklarını belirten türkmen, şunları söyledi: “riskli firmaları belirlemiştik. eğitim çalışmaları da devam ediyor. Şuan da aksaray merkez risk analizi üzerinde çalışıyoruz. bu çalışmamız da 2020 yılında bitecek. bu çalışmamız bittikten sonra orman alanları yangın risk analizine başlayacağız”
“sel, su baskını ve baraj deformasyonları ile ilgili risk analizlerimizle ilgili çalışma gruplarımızı oluşturduk” diyen türkmen, “2020 yılı içerisinde bu çalışmamıza başlayacağız. İlimizde şuanda 26 tane gölet bulunuyor. bu göletlerin herhangi bir depremde deformasyona nasıl tepki göstereceği ile ilgili aksaray Üniversitesi, aksaray belediyesi, Özel idare, devlet su işleri işbirliğinde bilimsel bir çalışma yürüteceğiz. alt yapısını hazırlayarak kimlerin görev alacağını belirledik. aksaray”ın sel ve su baskınları ile ilgili risk analizini yapacağız ve önlemleri ilgili kurumlara ileteceğiz” diye konuştu.
 ‘gÖnÜllÜlÜk sİstemİmİz gÜzel gİdİyor”
2019 yılında arama-kurtarma müdahale gücü kapasitelerini tamamladıklarını söyleyen türkmen, “hiçbir eksiğimiz bulunmuyor. İhtiyacımız olan her şeyin yedekleri ile birlikte tam. gönüllülük sistemimizde çok güzel gidiyor. onların eğitimlerini de tamamladık. afet ve farkındalık eğitimini hedef olarak 15 bin kişiye eğitim vermekti. 2018″de 15 bin 626 kişiye ulaştık. bu sene ise hedefi 20 bin kişi koymuştuk. 22 bin 600 kişi olarak hedefimizi geçeceğiz. her yıl hedeflerimizi biraz daha artırıyoruz. eğitim sektöründe de istediğimiz sayılara ulaştık” ifadesini kullandı.
‘kazalari ve kaybolmalari bİtİreceĞİz”
hasandağı müdahale ve lojistik merkezleri projeleri olduklarını dile getiren türkmen, “arama kurtarma çalışmaları sırasında çalışma arkadaşlarımızın dinlenebileceği ve lojistik destek alabileceği bir merkez kurmak istiyoruz. ayrıca hasandağı güvenli çıkış projemizin de sonuna geldik. hasandağı”n da 3 tane zorunlu rota belirledik ve o rotaları işaretledik. gelecek yıl o rotaları işaretleyerek dağcılardan o rotaları kullanmalarını ve o rotaların dışına çıkmamalarını isteyeceğiz. ayriyeten 3 rotanın birleştiği yerde sığınma kabini yapacağız. hasandağının içerisinde bilgi panosu koyarak her türlü bilgiyi vereceğiz. buraya gelen dağcılara telefon üzerinden link atarak o linke tıkladıkları takdirde biz merkezden onları izleyeceğiz.15 dakika da bir veri aktaracak ve herhangi bir kaza ve kaybolmada takip ettiğimiz için en son görülme noktası belli olacak. sistemden kaçıncı enlem ve boylamda olduğunu da göreceğiz. ayrıca hava da arama da yapabiliyoruz” şeklinde konuştu.
‘kİmseyİ yolda ve soĞukta birakmiyoruz”
arama kurtarma da bölgesel olarak çok iyi yerdeyiz diye ekleyen türkmen, “her olaya müdahale ediyoruz. kış mevsimine giriyoruz. kışla ilgili olayları çözmeye çalışıyoruz. İhbar aldığımız anda ekiplerimiz 1 dakika içerisinde yola çıkıyor, geç kalma gibi bir olayımız yok. ayrıca vatandaşlarımıza hem lojistik yardım(battaniye, yiyecek yardımı), evi yanan vatandaşlarımıza ağır hasarlı ise 8 bin 500 tl nakit para ödüyoruz. ayriyeten barınma yeri yoksa konteynır veriyoruz. burada ücretsiz olarak kendine yeni bir barınma yeri sağlayana kadar kalma imkânı bulunuyor.60″a yakın konteynırlarımız var. barınma ve temel ihtiyaçlarını elimizden geldiği kadar karşılamaya çalışıyoruz. kimseyi yolda ve soğukta bırakmıyoruz” dedi. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası