banner
13

Hobi olarak besledi, ihracata başladı

aksaray”da 4 yıl önce hobi olarak süs tavuğu beslemeye başlayan murat yalçın, türkiye”nin 81 iline ve arap Ülkelerine farklı cinsten kanatlı hayvan satıyor. zafer mahallesinde yaşayan 40 yaşındaki murat yalçın,..

Hobi olarak besledi, ihracata başladı
banner

aksaray”da 4 yıl önce hobi olarak süs tavuğu beslemeye başlayan murat yalçın, türkiye”nin 81 iline ve arap Ülkelerine farklı cinsten kanatlı hayvan satıyor.
zafer mahallesinde yaşayan 40 yaşındaki murat yalçın, çalıştığı fabrikadan arta kalan zamanlarında hobi olarak süs tavuğu yetiştirmeye başladı. yalçın, daha sonra yetiştirdiği tavuklardan elde ettiği yumurtalarla, evinin bahçesini çiftliğe dönüştürdü. süs tavuğu üretimini her geçen gün artırdığını bildiren yalçın, “bir tavuk ve bir horoz alarak bu işe başladım. aldığım yumurtaları ve yavruları değerlendirdim. kuluçka makinesi yaptım. çıkan civcivleri satmaya başladım. elde ettiğim gelirle da farklı cinsten tavuklar aldım. bu şekilde süs tavuğundaki çeşitliliği sağlayarak türkiye”nin 81 iline ve arap ülkelerine satışlar gerçekleştirmeye başladım” dedi.
fİyati 500 İle 5 bİn tl
arasinda deĞİŞİyor
farklı ırk ve türden süs tavukları beslediğini ve bunları çoğalttığını belirten yalçın şu şekilde konuştu: “”bu işe ilk olarak bir ırkla başladım. kuluçka makinesindeki yumurtadan çıkan yavruları değerlendirdim. çeşitlilik sağladım. cinslerine göre fiyatları 500 ile 5 bin tl arasında değişiyor. yumurtalarının tanesini 20 tl ya da 50 tl gibi bir fiyatla satıyorum. yılda 5-6 ay gelir getiriyor. Şu an da 50 çift süs tavuğum var. osmanlı saraylarından günümüze kadar gelmiş yerli ve milli ırkımız  “sultan tavuklarımız” var. bu tavuklarımızın ayakları bileziklidir. tavuk federasyonları tarafından tescillidir. cüce koşin, frizzle ve denizli türü tavuk ve horozlarımız var.”
sÜs tavuklari ek
gelİr kapisi oldu
süs tavuk yetiştiriciliğinden ek gelir elde ettiğini ifade eden yalçın, “”4 kişilik bir aileyiz. asgari ücretle geçinmek zor. çünkü çocuklarımın okul ve servis masrafları var. ailecek süs tavuğu besliyoruz. pandemi döneminde insanlar müstakil evlere yöneldiği için hobi amaçlı süs tavukları da yetiştirmeye başladı. bu yönelim üreticilerin de yüzünü güldürdü” şeklinde konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası