banner
13

Hünerli eller usta anneler

aksaray valiliğince 1 yıl önce başlatılan ‘hünerli eller usta anneler” projesi meyvelerini vermeye başladı. kentte dezavantajlı bölgelere açılan kurslarda üretilen ürünler sayesinde kadınlar gelir elde etmeye başladı. yunus emre mahallesinde..

Hünerli eller usta anneler
banner

aksaray valiliğince 1 yıl önce başlatılan ‘hünerli eller usta anneler” projesi meyvelerini vermeye başladı. kentte dezavantajlı bölgelere açılan kurslarda üretilen ürünler sayesinde kadınlar gelir elde etmeye başladı.
yunus emre mahallesinde bulunan sezai karakoç ortaokulunda görev yapan halk eğitim Öğretmeni hatice akkurt, “okulumuzda tığ ve şiş örgüsü ile birlikte bebek üretimi yapıyoruz. kursumuzda annelerimize boş vakitlerini değerlendirmeleri için tığ ve şiş işlerinden gösteriyorum. bunun yanında hep beraber kültürel değerlerimizi yaşatmak ve korumak için çalışıyoruz. 15 kursiyerimizle hafta başında yapmaya başladığımız ürünleri, ebatlarına göre 7 ile 10 gün içinde bitiriyoruz. rengârenk bebeklere ilgi her geçen gün artıyor” dedi.

‘kurslar kadinlari motİve edİyor”
aksaray valiliği”nin desteklemek amaçlı kadınların yaptığı ürünlerden aldığını belirten akkurt, “bunun yanında kursiyerlerimiz de sosyal medyadan satış yapıyorlar. kursiyerlerimiz kurstan çok memnunlar. pandemi dönemini de çalışarak geçirdik. bende işimi çok sevdiğim için kursa zevkle gidiyorum. kursumuzda birbirinden ilginç hikâyeleri olan kadınlarımız var. onlara iş ve meslek öğreterek, kendilerini daha faydalı ve yararlı görmelerini istiyorum. ‘hünerli eller usta anneler” projesinde kadınlarımız bu kursta hem moral buluyorlar, hem de ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. kadınlar üretim yaptıkça günlük hayatın sinir stresinden kurtuluyorlar” diye konuştu. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası