banner
Gündem

IHLARA VADİSİ’NE YOĞUN TURİST İLGİLİSİ

ziyaretçi sayısı 9 aylık  dönemde 425 bini aştı  türkiye”nin en çok ziyaret edilen 10 ören yeri arasında yer alan, tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu ihlara vadisi”ni bu yılın ocak-eylül döneminde..

IHLARA VADİSİ’NE YOĞUN TURİST İLGİLİSİ
banner

ziyaretçi sayısı 9 aylık 
dönemde 425 bini aştı 
türkiye”nin en çok ziyaret edilen 10 ören yeri arasında yer alan, tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu ihlara vadisi”ni bu yılın ocak-eylül döneminde 425 bin 850 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.
yılın bu mevsiminde güney kore, çin ve japonya gibi uzak doğu ülkelerinden turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ihlara, ziyaretçilerine melendiz çayı”nın kıyısında üç güzergahta trekking yapma, çok sayıda freskli kilise, şapel ve manastırı gezme, doğayla baş başa adeta tarihte yolculuk etme fırsatı sunuyor. dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulundurmasından dolayı adeta açık hava müzesini andıran ihlara vadisi”ni İl kültür ve turizm müdürlüğü verilerine göre yılın 9 aylık döneminde ziyaret eden turist sayısı 425 bin 850 oldu.
japon turist eriko seto, yaptığı açıklamada, kanada”dan ihlara vadisine geldiğini söyledi. burasının güzelliklerine ve tarihi hikayesine hayran kaldığını belirten eriko seto, şöyle devam etti: "bu kadar güzellikte bir yer beklemiyordum. bu kadar güzel bir yeri yeryüzünde gözlerimle görmek beni çok etkiledi. Özellikle hristiyanlığın başlangıç hikayesi beni çok etkiledi. böyle bir tecrübeye sahip olmak bir ayrıcalıktır. bunu edindiğim için çok mutluyum. dileğim şu, buranın aynı güzellikte korunması, hiçbir zarar gelmeden geleceğe saklanması ve herkesin bu tecrübeyi almasını isterdim. gerçekten bayıldım hem doğasına hem de kültürel zenginliklerine. bol bol fotoğraf çektim. bütün arkadaş çevreme göstereceğim ve mutlaka buraya gelmelerini tavsiye edeceğim."
kanadalı turist mireille gagne ise ilk defa buraya geldiğini gördüğü manzaranın çok hoşuna gittiğini söyledi. ihlara vadisi”nin çok harika bir doğaya sahip olduğunu vurgulayan gagne, "gökyüzünün rengi ve ağaçların sararan yaprakları muazzam güzellikte. hristiyanlık bizim ilgi alanımız. türkiye”de bunun gibi yerler olduğunu bilmiyorduk. Öğrendik, geldik, ziyaret ettik. çok çok hoşumuza gitti." diye konuştu. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası