banner
13

‘İnsanlar birbirini severse çiçek alır’

çiçek abbas işletmesinde 15 yıldır aksaray halkına hizmet veren nusret gentir, çalışma hayatına okul yıllarında yaz mevsiminde çalışarak başladığını, daha sonra dünyanın en güzel işi olduğuna karar verdiğini söyledi. çiçeklerin..

‘İnsanlar birbirini  severse çiçek alır’
banner

çiçek abbas işletmesinde 15 yıldır aksaray halkına hizmet veren nusret gentir, çalışma hayatına okul yıllarında yaz mevsiminde çalışarak başladığını, daha sonra dünyanın en güzel işi olduğuna karar verdiğini söyledi.
çiçeklerin arasında mutlu olduğunu anlatan gentir, “çiçek satandan da alandan da hiçbir zaman zarar gelmez diye düşünüyorum. bu işte onu gördüm ve 7″den 70″e herkesle muhabbet etme şansınız oluyor. her ortama girebiliyorsunuz. o yüzden bu güzel mesleği severek yapıyorum” şeklinde konuştu.
aksaray”ın iklim şartlarının kurak olduğunu dile getiren gentir, şunları söyledi: “saksı çiçeklerimiz adana”dan; gül, karanfil, papatya tarzı kesme çiçekler ise antalya ve İzmir”den geliyor. diğer yapay çiçeklerimiz de yine farklı bölgelerden geliyor”
ÖĞretmenlere verİlebİlecek
en naİf hedİye: çİçek
Öğretmenler gününün yaklaştığından söz eden gentir, “saksı çiçeğinde kalanşo, öğrenciler için tercih edilebilir fiyatı da 25 tl civarı. menekşeler 25 tl, baharın kokusu olarak da adlandırılan gardenyalarımız 50-75 tl arasında değişiyor. teraryumlarımız 110 tl”den başlayıp 200-300″e kadar çıkıyor. yine birçok çiçek çeşidimiz bulunuyor” dedi.
çiçeklerin bakımı ile ilgili çok soru sorulduğunu ifade eden gentir, sözlerine şu şekilde devam etti: “aslında çok basit, genelinde hepsinin bakımı aynıdır, çiçekler nemli ortamı çok sever. aksaray ortamında neme çok dikkat etmek gerekiyor. sert havalarda nem sağlamak gerekiyor. haftada bir defa sulamasını yapmak gerekiyor. çiçekli bitkilerde ise ışıklı ve serin ortam gereklidir. evinizde mutfak hem nemli hem de ışığı iyi aldığı için en ideal olan ortamdır. buna dikkat etmek gerekiyor”
gentir, makam ziyareti, doğum günü, evlilik yıl dönümü, açılış gibi özel gün ve haftalar için vazgeçilmez hediyenin çiçek olduğunu söyledi.
sevgİyİ bİr gÜne siĞdirmamak gerek
çiçeğin sadece özel günler için alınmaması gerektiğini vurgulayan gentir, “İnsanlar birbirini çok severse çiçek alır o yüzden çiçek almak güzel bir şeydir. her zaman özel günlerde almak gerekmez. normal bir zamanda alınan sürpriz bir çiçek özel günden daha kıymetlidir. sevgiyi bir güne sığdırmamak gerekir. kocaman bir buket yaptırmaktansa her gün bir gül almak daha özeldir” dedi. gentir, sözlerini şu şekilde noktaladı: “herkes birbirine çiçek alırsa hayat güzelleşir” foto-haber: Şeyda coŞar
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası