banner
13

Kadın girişimci yoğurt üreterek işlerini büyüttü

aksaray”da yaşayan kadın girişimci belde akpınar, 3 bin tl sermaye ile açtığı şarküteri dükkânında yoğurt ve tereyağı imalatı yaparak işlerini büyüttüğünü ve 4 eleman çalıştırmaya başladığını söyledi. büyük bölcek mahallesinde..

Kadın girişimci yoğurt üreterek işlerini büyüttü
banner

aksaray”da yaşayan kadın girişimci belde akpınar, 3 bin tl sermaye ile açtığı şarküteri dükkânında yoğurt ve tereyağı imalatı yaparak işlerini büyüttüğünü ve 4 eleman çalıştırmaya başladığını söyledi.
büyük bölcek mahallesinde şarküteri dükkânı işleten belde akpınar , “8 yıl önce 20 metrekarelik bir alanda bu işe başladık. 3 yıl boyunca orada kendim yoğurt ve tereyağı ile peynir yaptım. satışlarımızda güzel olduğu için işlerimizi büyüterek daha geniş bir dükkâna taşındık. daha sonra da 2″nci şubemizi açtık. yanımızda da 4 kişiyi çalıştırmaya başladık” dedi.

sÜt fİyatlari yÜzde 70 artti
süt ve süt ürünlerinde satışların oldukça güzel olduğunu belirten akpınar, “hala yoğurt ile tereyağı imalatımız sürüyor. koyun, inek, camız yoğurdu ve sucuğu da kendimiz üretiyoruz. süt ürünlerinde 2021″in başından bugüne kadar yüzde 68-70 oranında bir artış oldu. sütün litresini şu an 4,5 tl, tereyağının kilosunu 65 tl, inek yoğurdunun 2 kilosunu 19 tl, koyunun ve camızın ise 35 tl”den satıyoruz. İşe ilk başladığımda insanlar beni yadırgadı. benim yoğurt ve tereyağı yaptığıma inanmadılar. ben bunları ispatlamak için müşterilerimi mutfağıma kadar soktum. Ürettiğim ürünleri gören insanlar güvenle alabiliyorlar. Ürün tavsiye ettiğimde ise ‘siz tavsiye ediyorsanız sıkıntı yok” diyorlar. müşterilerden bunu duymak çok güzel bir olay” dedi.

‘eŞİmİn desteĞİ İle
bugÜnlere geldİm”

8 yıl önce günlük 3-4 kova yoğurt satarken, şimdi ise 90-100 kova yoğurt satmaya başladığını belirten akpınar, “kadın işletmeci olarak benim için bu büyük bir başarı. kayınbabamın çiftliği vardı. ondan süt alıp çiftliğin yanına küçük bir işletme kurduk. 8 yıldır küçük küçük büyüyerek bu günlere geldik. kadınlarımız bir iş yaparken kesinlikle korkmasınlar. kadınların iş yapması erkeklere göre biraz daha meşakkatli. bizim yolumuz biraz daha uzun sürüyor ama şöyle bir gerçek var: kadınlar erkeklere göre iş hayatında daha başarılılar diye düşünüyorum. çünkü biz kadınlar titizlik ve temizlik yönünde erkeklerden bir adım öndeyiz. bir kızım var oda antalya”da üniversite okuyup pilot olacak. eşimin iş konusunda bana çok desteği oldu. sabah erken saatlerde evden çıkıyoruz. akşam geç saatlerde eve gidiyoruz” dedi.

yoĞurt satarak İnsanin geçİm
kaynaĞi olabİleceĞİnİ gÖsterdİk

8 yıl önce ilk işletmesinde 65 kuruşa süt satarak bu işe başladığını belirten akpınar, “köyde süt çok ucuzdu. biz sütçüye vereceğimiz miktardan 10 kuruş fazla vererek kayınbabama da katkı sağlamaya çalıştık.  biz bu işi başardığımız için çok mutluyuz. bu işe girerken bugünün parasıyla 2,5 -3 bin tl”ye girmiştik. ekonomiye karınca kararınca bir katkı sağladık. Üretimin çok güzel bir olay olduğunu gördüm. Ülkemiz de üretmek adına insanlarımız fazla bir şey yapmıyorlar. yoğurt yapmanın bile insanın geçim kaynağı olabileceğini gösterdik. Üretime tek kişi başlayıp, 4 kişiyle devam etmek çok güzel bir duygu. İnşallah ilerleyen süreçte en büyük hayalim küçük bir yoğurt fabrikası kurarak daha fazla kişiye istihdamı gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası