banner
13

‘Kelle, kahvaltının baş tacıdır’

kış aylarının önemli lezzetlerinden biri olan kelle paça, uzun süren zahmetli hazırlanma sürecine rağmen aksaray halkı tarafından büyük bir ilgi görüyor. 2 yıldır kendi işletmesi olan İpek kellede usta olarak..

‘Kelle, kahvaltının baş tacıdır’
banner

kış aylarının önemli lezzetlerinden biri olan kelle paça, uzun süren zahmetli hazırlanma sürecine rağmen aksaray halkı tarafından büyük bir ilgi görüyor.
2 yıldır kendi işletmesi olan İpek kellede usta olarak çalışan dursun çetin, “kelle paça, genellikle kuzu ve koyun gibi hayvanların baş kısımları kullanılarak, hazırlanıyor. kelleler, derileri yüzülerek, temizlendikten sonra kapalı özel tavaların içine konuluyor” dedi.
 son zamanlarda kahvaltı da kelle paçanın çok tercih edildiğini söyleyen çetin, “kelle, şehrimizde önde gelen bir yemekler arasında yer almaktadır. kelleler, tavalarda, odun ateşinin közünde, 13-14 saat kapalı fırında, hiç hava almayacak şekilde bekletilir ”şeklinde konuştu.
kellelerin saat 06.00″da hazır edildiğini dile getiren çetin şu sözleri söyledi, "sabah erken saatlerde gelerek, kelleleri kırıyoruz. kelle, çok vitaminlidir. en lezzetli yeri ise göz, dil ve yanak kısmıdır. herkese tatmasını tavsiye ediyorum. kışın özellikle insanı çok tok tutar. sabah yediğinizde akşama kadar başka bir şey yemek istemezsiniz”
aksaraylılara kelleyi sevdirdik
kelle paça, mercimek çorbası, fırında kelle, mumbar, şırdan, kuru fasulye pilav gibi yemekleri günlük çıkarttıklarını belirten çetin, “bu işi kayseri”den gelen ustalardan kendim öğrendim. aksaray halkına kelleyi sevdirdik. çorbalarımızda kemik suyu kullanıyoruz. kesinlikle un katmıyoruz. kemik suyu insanı zinde tutuyor. bir nevi şifa kaynağı” diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası