banner
Asayiş

Kış lastiği takmayanlara ceza

aksaray”da trafik ekipleri tarafından sürücülere yönelik zorunlu kış lastiği uygulaması gerçekleştirildi. trafik polisleri, aksaray”ın üç noktasında yaptığı kış lastiği kontrolünde, uygun şartlarda lastik bulundurmayan şoförlere para cezası kesti. polis ekipleri..

Kış lastiği takmayanlara ceza
banner

aksaray”da trafik ekipleri tarafından sürücülere yönelik zorunlu kış lastiği uygulaması gerçekleştirildi. trafik polisleri, aksaray”ın üç noktasında yaptığı kış lastiği kontrolünde, uygun şartlarda lastik bulundurmayan şoförlere para cezası kesti. polis ekipleri durdurdukları araçların lastiğinde cihaz ile ölçüm yaptı. ceza yiyen bazı sürücüler duruma tepki gösterdi.
cİhazla ÖlçÜm yapildi
aksaray emniyet müdürlüğü trafik denetleme Şube müdürlüğü ve trafik ekipler amirliği ekipleri, 1 aralık da başlayan kış lastiği takma zorunluluğuyla ilgili belirli noktalarda uygulama gerçekleştirdi. yeni sanayi mahallesi 95.cadde başta olmak üzere 3 ayrı uygulama noktasında ticari araçlar ve taksiler üzerinde uygulama gerçekleştiren ekipler, cihazla ölçüm yaptı.
625 lİra ceza kesİldİ
buna göre lastik kalınlığı 0,6 inçin altında olan ticari taksilere ve 1,6 inçin altında olan hususi araçlara "kış lastiği takmamak" suçundan 615 tl, "diş derinliğinin 0,6 incin altında olması" suçundan ise 108 tl para cezası kesildi.
 ceza kesilen sürücüler ise duruma tepki göstererek uygulama yerinden ayrıldı. ceza yiyen ticari araç sürücüsü ahmet v."kış lastiği takmamaktan dolayı ceza yedik, fiyatların bu kadar yüksek olduğunu bilmiyordum" dedi.
"Özel araçlarda da zorunlu olmali"
kış lastiği takan bir sürücü ise, "kış lastiği ticari araçlarda mecbur olduğu gibi özel araçlarda da mecbur olmalıdır. Özel araçlar kullananların yüzde 99″unun şoförlük bilgileri, karlı havalarda araç kullanma bilgileri de az olduğu gibi buna rağmen normal lastik ile trafiğe çıkıldığı zaman onlar önümüzde kalınca bizde gidemiyoruz. karlı havalarda trafiğin tıkanmasının nedeni budur. onların da mecburi olmasını istiyoruz. en azından trafiğe çıktıkları zaman kar lastiği olmuş olmamış önemli değil. benim kış lastiği takılı, ölçümü yapıldı her şey normal. uygulama çok güzel devamının gelmesini istiyoruz" diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ
 
 
 
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası