banner
Gündem

​Koçak; ‘Engelsiz bir Türkiye için,çalışacağız’

10-16 mayıs engelliler haftası münasebetiyle bir mesaj yayınlayan chp aksaray İl başkanı ramazan koçak;  10-16 mayıs engelliler haftası münasebetiyle bir mesaj yayınlayan chp aksaray İl başkanı ramazan koçak; cumhuriyet halk..

​Koçak; ‘Engelsiz bir Türkiye için,çalışacağız’
banner

10-16 mayıs engelliler haftası münasebetiyle bir mesaj yayınlayan chp aksaray İl başkanı ramazan koçak; 

10-16 mayıs engelliler haftası münasebetiyle bir mesaj yayınlayan chp aksaray İl başkanı ramazan koçak; cumhuriyet halk partisi olarak kurulduğumuz günden bugüne her zaman haksızlığa uğrayan, dezavantajlı toplum kesimlerinin yanında olduk. eşit, adil, herkesin mutlu olduğu ve insanca yaşadığı bir türkiye umudumuzu gerçekleştirmek için bu zamana kadar çalıştık ve daha fazla çalışmaya kararlıyız. türkiye”de kaç engellinin olduğu, ne oranda iş gücüne katılabildiği, katılanların ve katılamayanların mesleki, eğitimsel ve cinsiyet dağılımlarının ne olduğu güncel olarak bilinmemektedir. resmi rapor ve istatistiklerde birbirinden çok farklı sayılar açıklanmaktadır. 2012 yılı türkiye sağlık araştırması bu konuda yapılmış olan bir araştırma olup üzerinden 6 yıl geçmiştir. söz konusu araştırmaya göre türkiye”de nüfusun % 5.5″i görme sorunu, % 4.7″si işitme sorunu, % 4.5″inin yürüme sorunu yaşadığı saptanmıştır. türkiye nüfusunun % 12,29″u engellidir.  yurttaşların eşitliği anayasa hükmüdür ve fakat engellilerin diğer bireylerin sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerden mahrum edildikleri küresel düzeyde kabul edilmektedir. tüm yurttaşlarımızı, engellilerin hak mücadelesine duyarlı olmaya ve engelli vatandaşlarımızla yan yana durmaya davet ediyoruz. biz engelleri kaldırmak İçin yanınızdayız! engelsiz bir türkiye mümkün chp çözer. engellileri muhtaç bırakmayacağız. engellilerin hakça, insan onuruna uygunca yaşayabilmeleri için, daha fazla çalışacağız.”dedi.  (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası