banner
Spor

Ligin en küçük basketbolcusu

Doğuştan yürüme engelli Muharrem Geyik, 3 ay önce basketbolla tanışarak hayatına hareket kazandırdı. Aksaray Belediyespor Tekerlekli Basketbol takımı ile oynanacak müsabaka için Aksaray’a gelen Geyik, gazetecilere yaptığı açıklamada basketbola başlama..

Ligin en küçük basketbolcusu
banner

Doğuştan yürüme engelli Muharrem Geyik, 3 ay önce basketbolla tanışarak hayatına hareket kazandırdı. Aksaray Belediyespor Tekerlekli Basketbol takımı ile oynanacak müsabaka için Aksaray’a gelen Geyik, gazetecilere yaptığı açıklamada basketbola başlama hikayesini anlattı. Muş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nda forma giyen Geyik, eğitim hayatını da devam ettiriyor.

Basketbola başlamadan önce evde oturduğunu ve sosyal hayata uzak olduğunu ifade eden Geyik, basketbol sayesinde şehir şehir gezdiğini ifade etti.

Kendisinin ligin en küçük oyuncusu olduğunu aktaran Geyik, “Gelecek için takımımızın benden beklentisi yüksek. Ben de elimden geldiği kadar takıma katkı sağlamaya çalışıyorum’’ dedi.

Basketbolla tanışma sürecini anlatan Geyik, şunları söyledi: “Takım kaptanının eşi ile annem arkadaş. Annem benim bir fotoğrafımı sosyal medya hesabında durum yapıyor. Kaptanımız da beni orada görüyor. Kaptanımızla küçük bir tanışma ve sohbetten sonra basketbolla ilgili konuştuk. 2 hafta ise sonra antrenmanlara başlamamı sağladılar. Benim için yeni bir sayfa oldu. Bu sezon ligde 3 maçta görev aldım. İlk maçımda çok heyecanlandım. Heyecanım hala sürüyor. Basketbol çok güzel bir spor dalı. Herkese bu sporu yapmasını tavsiye ederim. Ailem de beni her zaman destekliyor. Beni destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Polis olmak istiyordum ama hayatım değişti. Mesleğim basketbol oldu.”

‘AZMİ, HIRSI, TAKTİRE ŞAYAN’

Muharrem’i takıma kazandıran kaptan Özkan Bozkurt ise yaşanan süreci şu ifadelerle anlattı: “Ailesiyle görüşerek, evde oturacağına bizimle gelsin spor yapsın dedim. Burada başarılı olursa Milli takıma seçilerek daha iyi yerlere gelebileceğini anlattım. Aile anlayış gösterip, destek verdi. Biz de kendisini spora kazandırdık. Ben inanıyorum ki çok kısa sürede Milli takıma seçilecek.” Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası