banner
13

Mahallenin muhtar ablası görevini başarıyla yürütüyor

muhtarlık seçimine günler kala çevresindeki arkadaşlarının ve ailesinin ‘muhtar ol” tavsiyesi üzerine adaylığını koyan singin, rakiplerini eleyerek yerel muhtarlık seçimlerini kazanmayı başardı. aksaray”ın tek kadın muhtarı olan 52 yaşındaki Şaduman..

Mahallenin muhtar ablası görevini başarıyla yürütüyor
banner

muhtarlık seçimine günler kala çevresindeki arkadaşlarının ve ailesinin ‘muhtar ol” tavsiyesi üzerine adaylığını koyan singin, rakiplerini eleyerek yerel muhtarlık seçimlerini kazanmayı başardı.

aksaray”ın tek kadın muhtarı olan 52 yaşındaki Şaduman singin, 13 yıldır mahalle muhtarlığı görevini başarıyla sürdürüyor.

13 yıl öncesine kadar kentte kadın muhtar olmadığını belirten singin, çevresindeki vatandaşların kendisine zamanla alıştığını kaydetti. singin, “ben göreve gelene kadar aksaray merkezde kadın muhtar yoktu. arkadaşlarımın ve ailemin tavsiyesiyle adaylığımı koydum ve rakiplerime fark atarak muhtarlığı kazandım. Önce bu işi yapamayacağımdan korkmuştum, fakat şu an da üstesinden gelemeyeceğim zorluk yok. İşimi, mahallemi ve mahalle sakinlerini çok seviyorum. yıllardır burada bir aile olmayı başardık. mahalle sakinleri için muhtardan öte bir ablayım.  bu durum beni çok mutlu ediyor. İnsanlar sıkıntılarını ve mutlu günlerini gelip benimle paylaşabiliyorlar. bende elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum” dedi.

 

hamidiye mahallesi sakinlerinin sorunlarını çözmeye çalıştığını söyleyen singin, insanlara yardım etmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

aksaray”da birçok projeyi hayata geçirdiğini kaydeden singin, “mahallemde yaklaşık 2 bin 300 kişi ikamet ediyor. küçük bir mahalle ama el birliğiyle birçok faaliyet yürüttük. mahalledeki kadınlarla pandemi döneminde bir araya gelerek, maskenin bulunamadığı zamanlarda maske üretimi yaptık. Özel günlerde, yardıma ihtiyacı olan çocukları belirleyip, muhtarlığın bütçesiyle eksikleri gidermeye çalıştık. ‘askıda ekmek var” projemiz ile onlarca vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşıladık” diye konuştu.

hamİdİye mahallesİ kentsel dÖnÜŞÜmde

yapılan girişimler ve çalışmalar sonucunda hamidiye mahallesi”nin kentsel dönüşüme alındığını belirten singin, “aksaray”da ilk kez hamidiye mahallesi”nde kentsel dönüşüme başlanıldı. çarşı merkezimiz daha modern bir hale dönüşecek. bunun dışında yapılan çalışmaların sonuçlarını heyecanla bekliyoruz. İleride yapacağımız işler ya da faaliyetler hiç bitmeyecek. bu zamana kadar nasıl iyi gittiyse bundan sonrada imkânlar dâhilinde insan odaklı olup, gönüllere dokunmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. foto-haber: senanur temÜr

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası