banner
13

Narlıgöl temiz kalsın

gençler, gÖle zİyarete gelen vatandaŞlari duyarli olmaya davet ettİ aksaray gençlik ve spor bakanlığı”na bağlı gençlik merkezi ve renkli eller topluluğu gönüllülerin katılımıyla narlıgöl çevresinde temizlik çalışması yapıldı. narlıgöl”ün temizlenmesi..

Narlıgöl temiz kalsın
banner

gençler, gÖle zİyarete gelen vatandaŞlari duyarli olmaya davet ettİ

aksaray gençlik ve spor bakanlığı”na bağlı gençlik merkezi ve renkli eller topluluğu gönüllülerin katılımıyla narlıgöl çevresinde temizlik çalışması yapıldı. narlıgöl”ün temizlenmesi konusunda farkındalık oluşturmak isteyen dernek üyeleri, "narlıgöl temiz kalsın" sloganıyla 250 kişilik gönüllü ekip ile birlikte çöp topladı.
aksaray Üniversitesi renkli eller topluluğu gönüllüsü eğitim fakültesi 2″nci sınıf öğrencisi dilara İspir, farkındalık oluşturmak adına doğa yürüyüşü yaptıklarını kaydetti.  etkinlik kapsamında doğadan 50 poşet çöp topladıklarını belirten İspir, “yürüyüş sırasında pikniğe gelen insanların, doğaya attığı birçok malzeme vardı. etkinliğe katılan 250 gönüllümüzle birlikte insanlarımızın göl kenarına atarak kirlettiği poşet, şişe, maske gibi ürünleri topladık. daha sonra güzelyurt ilçesine giderek yer altı şehirleri ve kiliselerde gezme imkânı bulduk” dedi.
‘plastİk poŞetler doĞada yÜzyillarca kaliyor”
narlıgöl”ü turistlik açıdan çok değerli gördüklerini söyleyen İspir , “doğa harikası göl hem fotoğraf çekinmek hem de kamp yapmak için harika bir alan. yerli ve yabancı misafirlerimizi yere çöp atmama konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. çünkü plastik poşetler doğada yüzyıllarca kalıyor. orada ki çöpler doğamıza zarar veriyor ve bir sonraki gelen kişilere olumsuz bir görüntüye neden oluyor. aksaray valiliği tarafından bölgede yapımına başlanılan projenin tamamlanması ile buralar sahipsiz kalmayacak” diye konuştu.
çÖplerİ tek tek topladilar
göl kenarındaki kirlilik oranının yüksek olduğuna dikkati çeken mustafa eroğlu şöyle konuştu; “narlıgöl”de doğa yürüyüşü yapıp yemek yedik. gölün çevirisinde çok büyük bir çöp sıkıntısı var. vatandaşlarımız göle gelip fotoğraf çekiniyor fakat arkasında ne bıraktığını hiç düşünmüyor. termal ve doğa harikası bir gölde çöp olması bizleri üzüyor. 1 saat boyunca çöpleri tek tek toplayıp bir nebze olsun doğayı temizledik. burada bizleri yalnız bırakmayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. tek amacımız narlıgöl ve çevresinin temiz olması ve insanların daha temiz bir ortamda yürüyüş yapmasını sağlamaktır” diye konuştu. foto-haber:Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası